Közel fél éve, egészen pontosan 24 hete nem talált gazdára Magyarország legnépszerűbb lottójátékának főnyereménye. Az eddigi legnagyobb nyereményt, 6 milliárd 432 millió forintot 2020-ban vihette haza valaki, ezt követte a rangsorban két 5 milliárd körüli nyeremény 2003-ban és 2015-ben, és így érkeztünk el a mostani 4 milliárd 200 millió körüli díjazáshoz – olvashatjuk a lottoszamok.net portál statisztikáiban.

De meddig növekedhet ez az összeg? Lehet olyan, hogy soha többé nem nyer senki?

A lottójáték szervezői minden eshetőségre gondoltak, amikor az ötös lottó játék szabályait megalkották. Halmozódásra ugyanis mindössze 52 héten – azaz közel egy éven keresztül – van lehetőség. Ha ez idő alatt nem kerül feladásra olyan szelvény, ami tartalmazza a nyertes lottószámokat, akkor a nyeremény szétosztásra kerül a többi – nem telitalálatos – szelvény feladója között. Tehát a kisebb nyerőosztályok nyertesei járhatnak jól ebben az esetben.

Hozzá kell tenni azonban, hogy erre még az ötös lottó létezése óta nem volt példa. A leghosszabb halmozódás 32 héten keresztül tartott.

Mennyibe kerül egy játék, és mik az esélyek?

Egy normál egy mezős játékon 5 számot kell szerencsésen megjelölnünk 90 szám közül. Annak az esélye, hogy telitalálatunk lesz 1 : 43 949 268, a 4 találathoz pedig 1 : 103 410. A részvétel pedig 350 Ft-ba kerül. Az ötöslottó sorsolást minden szombaton 18:45-ös kezdettel rendezik. A nagyobb nyereményeket csak átutalással lehet kikérni, magyarországi bankszámlára.

Mi a helyzet a többi lottójátékkal? Ott mennyit lehet nyerni?

A hatoslottó jelenleg 200 milliós főnyereménnyel kecsegtet, igaz, hogy legútóbb két hete valaki feladott egy telitalálatos szelvényt, amivel közel 100 millió forintot sikerült nyernie.

A skandináv lottón épp az előző sorsoláson nyert valaki 336 milliót, így most 55 millió Ft-ért lehet játékba szállni.

A Magyarországon is játszható lottójátékok közül az Eurojackpoton lehet a legtöbbet nyerni, 19 millió eurót. A nyerési esélyek viszont lényegesen alacsonyabbak 1 : 95 344 200, mint az ötöslottón. Igaz persze az is, hogy ha számszakilag nézzük, akkor egyiken sincs igazán esélyünk. Ha viszont a vakszerencse mellénk áll, bárhol nyerhetünk.