Természetes anyagok, ősi gyógymódok, amik napjainban is kiváltják az antibiotikumot

Témában készült videót a  cikk végén találod
 

1. Grapefruitmag-kivonatot tartalmazó cseppek

A grapefruitmag-kivonatot tartalmazó cseppek és egyéb készítmények magas antioxidáns-tartalmuknak (flavonoidok) köszönhetően segítik a szervezet védekezését a káros hatású szabadgyökökkel szemben és erősítik az immunrendszert.

A grapefruitmag kivonat egyaránt hatékony a baktériumok, a vírusok, a gombák és az egysejtű parazitákkal szemben, azzal a lényeges különbséggel, hogy a hasznos bélbaktériumokat nem károsítja, mint a szintetikus antibiotikumok. A tapasztalatok azt mutatják, hogy alkalmazása elsősorban a gyomor- és bélpanaszok, a gombás betegségek, meghűlések, torok-, orr-, fülfertőzések, köröm-, bőrgomba, fogínygyulladás és hüvelyfertőzés esetén vált be.


2. Propolisz csepp

A nyers propolisz alkoholos oldata, melyet különböző kiszerelésben, töménységben lehet kapni bioboltokban, gyógyszertárakban vagy akár otthon is elkészíthető.

A propolisz vagy másnéven méhszurok önmagában egy ragadós, gyantás anyag, amelyet a méhek a kaptárban ragasztó- vagy tömítőanyagként használnak fel. A propolisz nagyszerű hatással van minden szervrendszerre és minden sejtre. Napi szintű fogyasztása erőnlétet és frisseséget ad a szervezetnek. A propolisz csepp alkoholos kivonata a legismertebb, ebben a formában dolgozható fel legsokoldalúbban.

Tartós fogyasztása esetén nincs káros hatása, illetve gyógyszerekkel való káros kölcsönhatása nem ismert.

3. Ezüstkolloid

Az Ezüstkolloid több mint 650 féle baktériumtörzset, (a testbarát bacilusokat kivéve) vírust, gombát, és penészt képes elpusztítani. Vizsgálatok kimutatták, hogy szokatlanul gyorsan hat, kb. 5-6 perc leforgása alatt pusztítja el a kórokozókat. Az ezüstkolloid egyedi tulajdonságai közé tartozik, hogy a kórokozó mikroorganizmusok nem tudnak immunissá válni az ezüstrészecskék hatására, mint ahogy ez az antibiotikum esetében gyakran előfordul.

Már a középkorban kihasználták az ezüst baktériumölő képességeit. Ezüstkupából ittak, egy ezüstérme beleejtése tejbe vagy vízbe meghosszabbította a folyadék frissességét, tartósságát. A XIV. századi nagy pestisjárvány alatt a tehetősebb szülők ezüstkanalat adtak gyerekeiknek, hogy azt szopogatva pusztítsák a kórokozókat.

A XIX. században Németországban rájöttek, hogy az enyhe ezüstoldat fertőtleníti a szem gyulladását és nem irritálja a nyálkahártyát. Az ezüstkanál szopogatást máig akalmazzák herpesz ellen. A 90 éve ismert Ezüst Kolloidot természetes gyógyhatású készítményként tartják számon.

4. Teafaolaj

A teafaolaj eredetileg Ausztráliából származik, ahol az őslakosok évezredek óta használják gyógyításra. Rendkívül sokoldalú, elsősorban fertőtlenítő és gombaölő hatása miatt érdemes kipróbálni.

A teafaolaj az Ausztráliában őshonos Melaleuca alternifolia leveleiből préselt illóolaj, melynek jellegzetes, friss, kámforos illata és halvány sárgás színe van (de teljesen színtelen, átlátszó is lehet). Az őslakosok hosszú ideje használták a teafaolajat, a világ azonban csak a huszadik század második felében ismerte meg igazán ezt a rendkívül sokoldalú illóolajat.

A teafaolaj elfogyasztva (vagyis belsőleg alkalmazva) mérgező hatású, a bőrön azonban nagyon erős gyógyító. Megtalálható számos kozmetikumban, samponban, arctisztítóban és krémben, de "tisztán" is megvásárolható. Nagyon sok bőrgyógyászati probléma, fertőzés kezelésére alkalmazható, mert erőteljes antimikrobális, fertőtlenítő és gombaölő hatással rendelkezik.

5. Manukaméz

A manukaméz különösen erős baktérium- és vírusölő hatású. Már 5%-os töménységben is elpusztítja a legellenállóbb, az antibiotikumokra rezisztens baktériumokat is. Az Új-Zélandon és Ausztrália bizonyos területein honos manukafa virágának nektárából gyűjtött méz (manukaméz) a legnagyobb természetes antibiotikum tartalmú méz a világon, hatásosabb lehet a legerősebb gyógyszer-antibiotikumnál is.

Az Új-Zélandon és Ausztrália bizonyos területein honos manukafa virágának nektárából gyűjtött méz (manukaméz) a legnagyobb természetes antibiotikum tartalmú méz a világon, hatásosabb lehet a legerősebb gyógyszer-antibiotikumnál is.

Ide kattintva megnézheted a videót, amely bemutatja,, hogyan fejti ki hatását a grapefruitmag, a manuka méz, a propolisz, az ezüst kolloid és a teafaolaj a fertőzésekkel szemben? Mikor és hogy érdemes alkalmazni.

 


Egészség Életmód Tudomány