Nemcsak az iskolában, de otthon és a munkahelyen is nélkülözhetetlenek a különféle írószerek. Akár egy hirtelen jött ötlet feljegyzeteléséhez, akár hosszabb íráshoz vagy rajzoláshoz is bármikor kedvet kaphatunk. Ehhez elengedhetetlen, hogy legyen a kezünk ügyében toll, vagy ceruza. A Max Diszkont ceruza kínálatából válogathatunk kedvünkre attól függően, hogy mire használjuk az írószert. 

A rotring ceruza

Van egy különleges típusa a ceruzáknak, mely megjelenésében a tollra hasonlít, de grafit tűhegyet használunk benne. Összefoglaló néven ezeket nevezzük rotring ceruzáknak, mely elnevezését a legelső gyártó cég nevéről kapta, amelyik ilyen típusú ceruzákat forgalmazott. 

1979-ben kezdték meg a Tikky töltőceruza értékesítését, ami a mai napig is nagy népszerűségnek örvend. Ezek precíz mechanikával ellátott, megbízható írószerek, amelyeket kényelmesen lehet használni. 

A napjainkra már csak rotring ceruzaként emlegetett töltőceruzák ezeknek a mintájára készülnek ma is. Mivel könnyedén használhatók, elterjedtek a gyerekek és a felnőttek körében egyaránt. 

Miért szeretjük a rotring ceruzákat?

Akik már leéltek néhány évtizedet, nekik bizonyára volt az iskolás éveikben rotring ceruza a tolltartójukban. Ám manapság sem ritkaság ez a fajta írószer, mert több előnye is létezik a hagyományos ceruzákkal szemben. 

A legfontosabb erénye talán az, hogy nem kell hegyezni, mert eleve hegyes. Csak nyomunk egyet a végén, ha már nem tudunk írni vele, és kiad egy újabb adagot. Nincs szükség faragóra, ami azért elég gyakran megbújik valami ismeretlen helyen, és a keresésével sok idő megy el. 

A hegyek adagolása önműködő, ráadásul egyszerre többet is beletölthetünk a rotringba. Ha kifogy a használatban lévő hegy, automatikusan utántölti a következőt. Sok típusnak a végében van egy pici radír is, ami ugyan nem sokáig elég, de ha hirtelen nagy szükség van rá, és nincs kéznél másik, akkor nagy segítség lehet. 

Mihez tudjuk használni a rotringot?

A rotring ceruzát elsősorban íráshoz célszerű használni, de műszaki rajzhoz, vázlat készítéséhez vagy rajzoláshoz is ideális lehet. Kialakítása annyira kényelmes, hogy hosszú ideig tudjuk egyhuzamban alkalmazni, nem fog fájni a kezünk. 

A munka végeztével csak visszanyomjuk a hegyet a töltőceruza belsejébe és el tudjuk tenni. Nem hagy foltot a tolltartóban, mert nincs elöl a hegye. Praktikus használata miatt a fiatalok és gyermekek is nagyon kedvelik ezt a típusú írószert. 

Sokuknak javítja az írásképét, mert ezzel rendezettebben tudnak dolgozni, nem szükséges annyira rányomni a papírra. Ez a papírnak sem tesz jót, és a kezünknek sem, mert sokkal jobban elfárad. A papír pedig kilyukad, úgyhogy bánjunk finoman a rotring ceruzával!


Gyermek Iskola