Sütöttél már mikróban bacont?

 

Meghökkentő érdekességeket és statisztikákat ovashatsz a baconről a cikk alján.

Több évtizede könnyíti meg az életünket a mikrohullámú sütő, és bár néhány éve nagyon divatosak voltak a mikróban is elkészíthető ételek, egy időre elfelejtettük őket.

Szerencsére úgy tűnik, most ismét sokan felfedezték, mennyire megkönnyíti ez a konyhai eszköz az életünket. Nemcsak komplett fogásokat, hanem például egyik kedvenc ételünket, a bacont is el lehet mikrohullámú sütőben készíteni.

Hogy pontosan hogyan, és milyen előnyei is vannak, az a következő sorokból kiderül.

 

A bacont rengeteg különböző ételhez lehet felhasználni:

-   a pizzától kezdve a

-  húsételeken keresztül egészen a

-  desszertekig,

de többféleképpen is meg lehet sütni.

A legkézenfekvőbb megoldás, ha

-   serpenyőben készítjük el, de a

-  sütőbe is betehetjük, és ahogy az ebből a cikkből is kiderül: a

-  mikróba is.

Utóbbi előnye az, hogy kevés mennyiséget, egy-két szeletet is könnyen és gyorsan el tudunk készíteni, nem kell sokat mosogatni-pakolászni utána.

A mikrohullámú sütőben készült bacon fantasztikusan ropogós lesz, egyedüli hátránya, hogy egyszerre nem tudsz sok szeletet megsütni. Ezért ha egy seregnyi embert hívsz meg ebédre, a sütő jobb választás, minden más esetben azonban mi a mikrós megoldásra szavazunk”

- mondta Kovács Péter baconszakértő.

 

Meghökkentő érdekességeket és statisztikákat itt olvashatsz a baconről 

 

Mire lesz szükséged?

 

A mikrón kívül szinte semmire!

A bacont egy mikróban is használható edényre kell tenni, de előtte tegyél három-négy papírtörlőt a tálra, hogy arra folyjon a zsír. A zsiradék szétfröcskölését kivédendő érdemes a baconszeletekre is ráfektetni egy törlőpapírt.

Ezenkívül fontos, de valószínűleg már tudod: fémtálat sose tegyél a mikrohullámúba!

 

Hogyan süsd a bacont?

 

-  Ahogy már korábban említettük, egyszerre nem érdemes sok bacont a mikróba tenni.

-  Úgy helyezzük el a szeleteket, hogy ne fedjék egymást, így tudnak egyenletesen megsülni. -  A hús vastagságától és a mikrohullámú sütő teljesítményétől függően négy-öt perc alatt elkészülhet a bacon.

-  Ha biztosra szeretnénk menni, érdemes három-négy perc után leellenőrizni a bacont, így láthatjuk, ízlésünkhöz mérten mennyire pirult már meg.

-  A másik fontos alapszabály a papírtörlők használata, ami a sülő baconból kifolyó zsiradékot magába szívja, hogy a kivett hús ropogós és finom lehessen

–  a mikrós tányér pedig többnyire tiszta.

 

Mi a jó bacon ismérve?

 

Mielőtt azonban nekilátnánk a baconsütésnek, érdemes jó minőségű bacont választani a boltban, hogy valóban ínycsiklandó fogást vehessünk ki a mikróból. Hogy mire kell figyelni vásárláskor?

Érdemes olyan bacont választani, melyben nincsenek ízfokozók, és nátrium glutamát sem.

„A prémium minőségű baconöket általában bükkfán füstölik és sózással tartósítják. A Gierlinger Premium Bacon is így készül, mely hús a feldolgozása alatt nem találkozik fehér vagy barna cukorral, illetve mézzel.”

 

Újramelegíteni is ér

Bár a mikróban sütés egyik előnye pont az, hogy egy-két szeletet is meg tudunk sütni, előfordulhat, hogy a kellő mennyiségnél mégis többet készítettünk. Ha így jártunk, hűtőbe téve három-négy napig minden gond nélkül fogyasztható a hús, ha pedig a fagyasztóba tesszük, több hónap múlva elővéve is ehető lesz. A félretett bacont fogyasztás előtt elég harminc másodpercre vagy egy percre berakni a mikróba (ilyenkor se feledkezzünk meg a papírtörlőről), és a melegítés után már ehetjük is!

 

Hogyan tisztítsd a mikrót?

Bár a papírtörlők használatával szinte biztosra vehető, hogy nem okozol felfordulást a konyhában, ha mégis összemocskolódna a sütőd, elárulunk egy egyszerű tippet, amivel a zsírfoltok könnyen eltüntethetőek:

-  helyezz egy tál vízbe egy gerezd citromot,

-  melegítsd harminc másodpercig a mikróban.

-  ezután vedd ki a citromot a vízből,

-  márts bele egy szivacsot,

-  majd mosd át vele a szennyezett felületeket.

https://videolista.hu/videok/video/meghokkento-erdekessegek-es-statisztikak-a-baconrol-4066


Gasztro