Kérj szaktanácsot!

Ha egyáltalán nem értesz még az e-autókhoz, akkor szükséged lehet szaktanácsadásra. Ezt egy kereskedőnél meg is kapod, ha vásárlás előtt állsz. Ilyenkor végigmentek azon, hogy mik az igényeid. De legfőképp arról lesz szó, hogy mire használod majd az új autódat. Ez fogja meghatározni igazán, hogy milyen modellt érdemes venned. Érdemes ilyen segítséget igénybe venni, mert sokat tanulhatunk belőle, és nem fog félremenni a vásárlás sem.

Elektromos autó bérlése a vásárlás előtt

A legjobb mégiscsak az, ha nem csak beszéltek róla, nem csak az adatokkal vagy tisztában, de már ültél is benne. Erre vásárlás előtt nagyszerű lehetőséget kínálnak az autóbérlési lehetőségek. Így akár több típusba is beülhetsz, többet is letesztelhetsz, összehasonlíthatsz. És milyen hálás leszel végül, hogy ezt megtehetted. Simán lehet, hogy végül nem is azt fogod megvenni, amelyiket eredetileg kinézted magadnak. Pusztán azért, mert a vezetési élményed sokkal jobb volt egy másik típus esetén.

Érdekesség, hogy a 101 EV Park autóbérlése még azt is lehetővé teszi számodra, hogy három különböző Model 3-at is kipróbálj. Náluk ugyanis van Standard Range, Long Range, sőt még Performance változat is. És akár még a tesztautókat is elviheted (megvásárolhatod) készletről! Ez azért elég jó, nem igaz? Persze további márkákat is tesztelhetsz, mint például a Nissan Leaf, a Fiat 500, a Mini Cooper vagy a Volkswagen. Így pedig számos márka kiváló elektromos autóját le tudod tesztelni még azelőtt, hogy döntenél a vásárlásról. Ez egy egyedülálló lehetőség, szerintem érdemes vele élni!

E-autó bérlés csak úgy?

Ha nem vásárlás előtt vagy, akkor is bérelhetsz e-autót! Nem kell ehhez alkalom. Bár az sem rossz ötlet, hogy valakit névnapra, születésnapra ezzel lepj meg. De te magad is kipróbálhatod.

Így olyan módon tesztelhetsz (további kötelezettségek nélkül) elektromos autókat, hogy nem kell sietned velük, mint pl. egy élményvezetésnél. Itt nyugodtan kipróbálhatod minden körülmények között, bármilyen útszakaszon. Letesztelheted a fogyasztását, akár több száz kilométeres távon is. Egy valóban átfogó tesztet hajthatsz végre rajtuk, mely tapasztalatok alapján később sokkal könnyebb lesz a választás. Így már úgy tudsz majd vásárolni, hogy tudod, mire számíts. Tudni fogod, hogy hogyan viselkedik alattad, hogy mennyit eszik, és milyen kényelmes.

Ne kapkodd el!

Bárhogy is lesz, nem érdemes elkapkodni a vásárlást. Vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy nem érdemes az első e-autót megvenni, ami szembe jön veled. Szerezz információkat, tesztelj, kérdezz, és csak utána vásárolj.


Autó