Egy másik trendi esküvői ajándék az egyedi kézműves tárgyak vagy személyre szabott ajándékok, amelyek lehetnek pl. kézműves kerámiák, fából készült tárgyak, személyre szabott táskák, bögrék, pólók, stb. Ez a fajta ajándék személyesebbé és emlékezetesebbé teszi az ajándékozást.

Végül egy másik trendi ajándék lehet a környezettudatos ajándék, amely lehetővé teszi az ifjú párnak, hogy környezettudatosabb életet éljenek. Ilyen ajándékok közé tartozhatnak például környezetbarát háztartási cikkek, növények, vagy akár egy környezetvédelmi alapítvány támogatása.

Esküvői ajándékként illik pénzt adni? És ha igen, akkor mennyit?

Az esküvői ajándékokat általában az ifjú pár preferenciái, az esküvő helyszíne és a szokások határozzák meg.

Egyes kultúrákban és országokban elfogadott ajándékozási gyakorlat lehet a pénzadás, míg másokban az élményajándékok vagy a személyre szabott ajándékok az elterjedtek. Azonban fontos megjegyezni, hogy az ajándék nem kötelező, hanem inkább egy ajándékozási szokás.

Ha az ajándék pénzösszeg, akkor az összeg nagysága általában az ifjú pár kapcsolatától és az adófizetők anyagi helyzetétől függ. Egy általános ajánlás, hogy az összeg legalább fedezze a két vendég részvételi költségeit, de nincs szabály arra vonatkozóan, hogy pontosan mennyit kell adni.

Cikkünk végén található nászajándék pénzösszeg kalkulátorral kiszámolhatod, mennyi pénzt illik legalább adni az ifjú párnak az esküvőn.


Pénzügy Szerelem