A kártyajátékok nagy előnye a kis helyigény, így bárhol játszhatóak, ebéd után az asztalnál, a strandon, vagy a piknik alatt egy pléden, utazás közben az autóban vagy a vonaton. Persze rengeteg más típusú társasjátéknak is létezik úti verziója, hogy ne maradjunk szórakozás nélkül semmilyen helyzetben, legyen mivel lekötni a gyerekeket az unalmas percekben. Továbbá arra is alkalmasak, hogy megtaláljuk a közös hangot a család különböző generációkba tartozó tagjaival. Közeleg a nyár, a szünidő, szerezz be minél többféle lebilincselő társasjátékot a Reflexshoptól!

Egy kapocs, ami összeköt kicsiket és nagyokat

A legismertebb francia és magyar kártyákon kívül még számtalan típus létezik, amely nagyszerű szórakozást kínál sokak számára, akár párban, akár nagyobb társaságban játszanának. Még, ha az utóbbi évtizedekben kevésbé is voltak divatosak, a kártyajátékoknak nem kell unalmasnak lenniük, ráadásul nagyszerű alternatív szabadidős tevékenységek lehetnek a digitális korban! A játékosok számára különféle mentális egészségügyi előnyökkel járhatnak.

A kártyázás megdolgoztatja az agyat, ami minden, de különösen az idősebb korosztály számára hasznos lehet. A kártyajátékok stratégiai gondolkodást és problémamegoldást igényelnek, segítenek fenntartani a mentális egészséget, segítenek ellazulni, kikapcsolni. Minden alkalommal, amikor megismersz egy új kártyajátékot, egy új készséget tanulsz.Továbbá a kártyák ideális platformot biztosítanak ahhoz, hogy megbékéljünk azzal, hogy nem lehetünk mindig győztesek. 

Szórakoztató időtöltés

Vannak, akik a játék öröméért játszanak, míg mások hasznos és szórakoztató időtöltést keresnek az unalmas órákra. Bármi is a motiváció, játék közben ébredünk rá, hogy pozitív hatással van ránk.

Az egyszerűen elsajátítható játékok már óvodáskortól mosolyt csalnak az arcokra, de a felnőttek számára is minőségi időtöltést kínálnak, játékosan oktatnak és fejlesztenek, segíthetik a számok felismerését, az óra leolvasását és más alapvető készségeket, a csapatjátékot. A nagy klasszikusok, a pörgős Uno és a Solo az egész család számára jó mókázást kínálnak.

A klasszikus kártyajátékok mellett beszerezhetünk újszerűeket, illetve közkedvelt táblás társasjátékokon alapuló szórakoztató és stratégiai kártyajátékokat is, például a népszerű és izgalmas stratégiai játéknak, a Catannak is létezik kártyaváltozata. 

Miért sikeres a Trio?

A játékok Oscarját 2023-ban a Trio társasjáték nyerte, amelyből világszerte több mint 127 000 példány talált gazdára, és 18 honosított változata létezik.

Sikerét annak köszönheti, hogy egyedülállóan kombináljai a memória és a blöffölős kártyajátékokat, ezáltal különleges játékélményt kínál akár már 7 éves kortól 3-6 játékos számára. Vigyázat, már-már függőséget okoz!


Életmód