A Magyar Államkincstár idén hetedik alkalommal hirdeti meg Mesterecset elnevezésű országos gyerek- és diákpályázatát, amelynek célja a 18 év alatti fiatalok általános pénzügyi kultúrájának fejlesztése, valamint az intézmény államháztartásban betöltött szerepéhez kapcsolódó ismeretek átadása.

A Mesterecset pályázatra idén összesen öt kategóriában, hagyományos és digitális technikával készült művekkel is lehet nevezni.

A hagyományos technikával készült művek (rajz, festmény, fotó, kollázs, képregény és makett) esetében külön díjazzák az óvodások, az alsó tagozatos általános iskolások, a felső tagozatos általános iskolások, valamint a középiskolások által beküldött pályaműveket.

A digitális technikával készült munkák kategóriában (digitális rajz, fotó, digitális képregény) mind a négy korosztály pályázhat, a díjazás független az életkortól.  A választható témakörök:  

"A családom és a Kincstár" - Hogyan vesz részt a Kincstár a családod életében? Járj utána!

 
"A megtakarítás a szupererőm" - Hogyan takarékoskodik egy szuperhős? Te mi mindent tennél, ha a megtakarítás lenne a szupererőd? 
 
A pályaműveket 2022. december 31-ig a www.mesterecset-palyazat.hu weboldalon lehet benyújtani. A szakmai zsűri az ötletesség, az alkalmazott technikai kivitelezés és a kiválasztott témához történő illeszkedés szempontjait figyelembe véve értékeli a beküldött pályaműveket. A pályázaton minden kategóriában három nyertest hirdetnek.

A legjobb alkotások 150.000 Ft értékű, a második helyezettek 100.000 Ft értékű, míg a harmadik helyezettek 50.000 Ft értékű műszaki cikkre váltható vásárlási utalványt kapnak. A nyertes pályaműveket a Kincstár a Facebook oldalán és Instagramon is publikálja majd.


Gyermek