Bármelyik postahivatalban, sietség nélkül 2020. március 31-ig beválthatja a rezsiutalványokat, amikor csekkjeit az Ön által megszokott módon fizeti be. A rezsiutalvány az E.ON villanyszámlák kifizetésére is szolgál, készpénzhelyettesítőként.

A rezsiutalványt az E.ON ügyfélszolgálati irodáinkban is átveszik Öntől és az átvett utalványok értékét folyószámláján jóváírják.

Ha nem csekken szokta befizetni az E.ON számláit, vagy a rezsiutalvány névértékénél alacsonyabb összegű csekkje van, írjon az E.ON-nak, vagy telefonáljon az E.ON rezsiutalvány ügyfélszolgálatra.

E.ON ügyfélszolgálat, rezsiutalvánnyal kapcsolatos kérdésekre: 

- email cím: araminfo@eon.hu

- mobiltelefonos E.ON ügyfélszolgálat telefonszáma: 06/20/30/70 459-9600

- vezetékes E.ON ügyfélszolgálati telefonszám: 06-52-512-400

Rezsiutalványát semmiképpen ne küldje el postai úton, mert így nem számolhatják el. A levélben elküldött utalványokat vissza fogják küldeni a feladónak.

Ki használhatja fel a rezsiutalványokat, csak az, akinek a nevére küldték?

A rezsiutalványok nem névre szólók, így bárki befizetheti vele a gáz- vagy villamosenergia számláját, (az E.ON esetében villamosenergia egyetemes szolgáltatási számláját), ha a számla természetes személy (magánember) nevére szól. Amennyiben a rezsiutalványt nem saját javára kívánja felhasználni, lehetőleg hozza magával az adott természetes személy felhasználó egyik, E.ON által kiállított villamosenergia számláját.

Milyen számlákat lehet kifizetni rezsiutalványokkal?

A természetes személy nevére kiállított földgáz- és villamos energia számlák egyaránt kifizethetők, felhasználható továbbá valamennyi, a szolgáltatóval szemben fennálló egyéb tartozás (késedelmi kamat, ki- és visszakapcsolási díj, egyéb díjak) kifizetésére is.

Felhasználható-e egy vagy több rezsiutalvány több felhasználási hely és/vagy több természetes személy számláinak kiegyenlítésére?

Igen, a postahivatalokban egy vagy több rezsiutalvánnyal fizethető több, különféle villamosenergia számla. Ügyfélszolgálati irodáinkban egy utalvány csak egy adott ügyfél, adott folyószámlájára fizethető be (amennyiben a számla kibocsátója az E.ON, mint egyetemes szolgáltató).

Rezsiutalvánnyal kapcsolatos tudnivalók az ELMŰ-ÉMÁSZ ügyfeleinek ITT.


Pénzügy Otthon