Az alábbiakban találhatók a horoszkópjegyek és azok dátumai:

- Kos (március 21 - április 19)

- Bika (április 20 - május 20)

- Ikrek (május 21 - június 20)

- Rák (június 21 - július 22)

- Oroszlán (július 23 - augusztus 22)

- Szűz (augusztus 23 - szeptember 22)

- Mérleg (szeptember 23 - október 22)

- Skorpió (október 23 - november 21)

- Nyilas (november 22 - december 21)

- Bak (december 22 - január 19)

- Vízöntő (január 20 - február 18)

- Halak (február 19 - március 20)

Cikkünk végén található horoszkópok dátumai kalkulátor segít kiszámolni, hogy melyik csillagjegy mikor van pontosan.

Ezen dátumok az általános határok, amelyek a napfordulóktól, időzónáktól és más tényezőktől függően változhatnak. Az egyes horoszkópjegyek határánál két napon át is lehetnek átfedések, és ezért két jegy határánál születettek két horoszkópjegyhez is köthetők lehetnek.

Miért pont ezeken a napokon vannak a horoszkópok fordulónapja? Mihez köthetők a dátumok?

A horoszkópjegyek dátumai a napfordulókhoz kapcsolódnak, amelyek azon napok, amikor az évszakok váltakoznak (téli napforduló, tavaszi napéjegyenlőség, nyári napforduló és őszi napéjegyenlőség). A napfordulók pontos időpontja függ a Föld és a Nap közötti távolságtól, valamint a Föld forgásától és tengelyének dőlésétől.

Az évszakok változása az asztrológiai hagyományban az időbeli ciklusok fontos jelzője volt, és a horoszkópjegyek dátumai is ennek a ciklusnak a részét képezik. Az időszakok változása az asztrológusok szerint hatással van a Föld energiáira és a bolygók mozgására, és ezek határozzák meg a különböző horoszkópjegyek jellemzőit.

A horoszkópjegyek dátumai azonban nem csak az évszakok váltakozásával függnek össze. Az időzónák és más földrajzi tényezők is befolyásolhatják a pontos dátumokat, és ezek változhatnak is az évek során. Emiatt az asztrológusok általában az egyes horoszkópjegyek jellemzőit külön-külön, és nem csak a dátumok alapján határozzák meg.

Miért mindig a Kos horoszkópjegyet teszik az első helyre? Mi ennek az oka?

A Kos általában az első horoszkópjegy, mert a nyugati asztrológiában az új év, az évkör kezdete a tavaszi napéjegyenlőséggel kezdődik, amikor a Nap belép a Kos jegyébe. Ez az időpont általában március 20-21 környékén van. Az asztrológusok ezért az évkör kezdeteként az első jegyként a Kos jegyét alkalmazzák.

Az évkör kezdetének azonban nem csak az időpontja, hanem a Kos jellegzetességei is indokolják, hogy az első horoszkópjegy legyen. A Kos jegye az új kezdetekről, az energikus, tettre kész személyiségről, az elszántságról és a dinamizmusról szól, amelyek fontos jellemzők lehetnek az új év kezdetén.

Fontos megjegyezni azonban, hogy a horoszkópjegyek sorrendje csak az asztrológiai hagyományban szerepel, és a valós életben minden egyes ember egyedi személyiségjegyekkel rendelkezik, függetlenül attól, hogy melyik jegy szülöttei.

Mennyire szabad hinni a horoszkópok jóslataiban?

A horoszkópok jóslatait illetően nincs egyértelmű válasz, mert ez egyéni meggyőződéstől függően változó lehet. Az asztrológiában hisznek sokan, míg mások szkeptikusak vagy éppen teljesen elutasítják azt. Az asztrológia alapja az égitestek mozgásának és pozícióinak hatása az emberi sorsra és jellemre. Az asztrológiai jóslatok szerint az égitestek helyzete és mozgása hatással van az ember életére, kapcsolataira, szerelmi életére, egészségére és egyéb fontos területekre.

Azonban fontos megemlíteni, hogy az asztrológiai jóslatok csak egyfajta útmutatóként szolgálnak, és nem feltétlenül következik be minden, ami egy horoszkópban szerepel. Az asztrológiai jóslatok és az egyéni horoszkópok mindig általánosak és közös vonásokat mutatnak, és nem tudnak minden egyes emberi helyzetre és élethelyzetre pontosan alkalmazkodni.

Végső soron mindenki maga dönti el, hogy hisz-e az asztrológiai jóslatokban, és azokat mennyire veszi figyelembe az élete során. Az asztrológián kívül számos más eszköz és megközelítés is létezik, amelyek segíthetnek az embereknek az életük jobb megértésében és irányításában.


Ezotéria - Horoszkóp