Videós útmutató a tulajdoni lap lekéréséhez online

Ingatlan tulajdoni lap online letöltési útmutató Ügyfélkapus regisztrációval a magyarorszag.hu oldalról indítva a Földhivatal hivatalos oldaláról.

tulajdoni lap lekérése 2024 online

Ingatlanpiac 2024: tulajdoni lap lekérése elektronikusan, online 

Mindenkinek évente 2 alkalommal ingyenes tulajdoni lap lekérdezésre van lehetőség Ügyfélkapus azonosítással a Földhivatal Online adatbázisából. 

Videónkban megmutatjuk lépésről lépésre, hogyan kell ingatlan tulajdoni lapot lekérni online és ingyenesen. Ha valaki kihasználta az évenkénti 2 ingyenes tulajdoni lap lekérést, akkor ezt követően online 3000 Ft-ért tudja a további tulajdoni lapokat letölteni.

Tulajdoni lap lekérés Földhivatali Online adatbázisból ITT.

tulajdoni lap lekérés Földhivataltól 2024-ben online Ügyfélkapun keresztül

A magyarországi ingatlan tulajdoni lapokról (vagy más néven földhivatali lapokról) Földhivataltól lehet lekérni információkat (Földhivatal Portál vagy Földhivatal Online).

Ezek a tulajdoni lapok hivatalos dokumentumok, amelyek tartalmazzák az ingatlanokkal kapcsolatos fontos információkat.

A tulajdoni lapokról való lekérdezés során az alábbi fontos tudnivalókat érdemes figyelembe venni:

- Az ingatlan azonosítása: Ahhoz, hogy lekérje a tulajdoni lapot, tudnia kell az ingatlan pontos címét vagy földhivatali azonosítóját. Az ingatlan azonosítása alapvető fontosságú a helyes információk eléréséhez.

- Tulajdoni lap lekérés ára: A tulajdoni lapok lekérdezése díjköteles szolgáltatás (Ügyfélkapuval, online évente 2 db tulajdoni lap ingyenesen letölthető)

- Az információk tartalma: A tulajdoni lapok tartalmazzák az ingatlan tulajdonosának nevét, az ingatlan jellemzőit, az esetleges terheket (például jelzálogokat vagy haszonélvezeti jogokat) és az ingatlan jogi státuszát. Ezenkívül megjelennek benne a műszaki adatok, például a terület nagysága és a felhasználási lehetőségek.

tulajdonilap az ingatlanról hogyan kérhető le a Földhivataltól interneten?

- Hozzáférés: A tulajdoni lapokat általában személyesen, a helyi földhivatalban lehet lekérni, vagy online felületen, ha az adott földhivatal biztosít ilyen szolgáltatást. Az online hozzáféréshez regisztráció és azonosítás szükséges.

- Frissítési gyakoriság: Fontos tudni, hogy a tulajdoni lapok nem mindig azonnal frissülnek. Az információk időbeli frissessége attól függ, mikor rögzítették őket a hivatalban. Ezért érdemes időről időre ellenőrizni az adatokat, különösen akkor, ha vásárlás vagy eladás előtt áll.

- Jogszabályi háttér: A tulajdoni lapokra vonatkozó jogszabályok és eljárási szabályok is változhatnak, tehát érdemes tájékozódni az aktuális jogi keretekről.

A tulajdoni lapok hasznosak lehetnek ingatlanvásárlás vagy eladás, jogi ügyek, öröklés vagy más ingatlanhoz kapcsolódó tranzakciók során. A pontos információk beszerzése és azok értelmezése fontos lépés lehet az ingatlanügyletekben és az ingatlanok állapotának nyomon követésében.

tulajdoni lap ingyenesen lekérdezés interneten a Földhivatalból

Milyen adatokat tartalmaz egy ingatlan tulajdoni lapja?

Az ingatlan tulajdoni lapja, más néven földhivatali lap, fontos jogi dokumentum, amely tartalmazza az adott ingatlanra vonatkozó számos információt. Az adatok pontos tartalma és formátuma jogi kereteken és az országonkénti szabályozásokon alapul. Magyarországon egy ingatlan tulajdoni lapja általában a következő adatokat tartalmazza:

- Ingatlan azonosítója: Az ingatlan tulajdoni lapja tartalmaz egy egyedi azonosítót az ingatlan számára, amely a helyrajzi szám. Ennek segítségével azonosítani lehet az ingatlant.

- Ingatlan leírása: Az ingatlan jellemzőit tartalmazza, például méretét, elhelyezkedését, adott esetben a rajta álló épületek leírását.

- Ingatlan tulajdonosának adatai: Az ingatlan tulajdonosának nevét és címét tartalmazza.

- Terhek és korlátozások: Az ingatlan tulajdoni lapja tartalmazza az esetleges terheket és korlátozásokat, például jelzálogjogokat, haszonélvezeti jogokat, vagy bérbeadásra vonatkozó információkat.

- Jogviszonyok: Az ingatlan tulajdoni lapjában szerepelnek olyan jogviszonyok, amelyek hatással lehetnek az ingatlanra. Ezek közé tartozik például az elbirtoklás (amennyiben van), valamint az öröklési és ajándékozási szerződések.

- Jogosultságok és kötelességek: Az ingatlan tulajdoni lapja ismerteti azokat a jogosultságokat és kötelességeket, amelyek a tulajdonosokra vonatkoznak az adott ingatlannal kapcsolatban.

- Műszaki adatok: Az ingatlan tulajdoni lapja tartalmazhat olyan műszaki információkat is, mint például az ingatlan területe, a beépítettsége, az épület típusa, és egyéb technikai részleteket.

- Tulajdoni lap kelt: Az ingatlan tulajdoni lapja tartalmazza az utolsó módosítás dátumát is, így azon lehet látni, hogy az adatok milyen időpontban voltak érvényesek.

Az ingatlan tulajdoni lapja fontos információforrás, amelyet ingatlanvásárlás vagy eladás előtt, jogi ügyekben, öröklési ügyekben vagy egyéb ingatlanhoz kapcsolódó tranzakciók során érdemes megvizsgálni. Az adatok pontos tartalmát és elérhetőségét a helyi földhivatal szabályozza.

Az alábbi videóban bemutatjuk, hogyan kell interneten, ingyenesen tulajdoni lapot lekérni: