A SzámoldKi.hu által megkérdezett 9. osztályba felvételiző diákok elmondása szerint a magyar nyelv feladatsor "szokásos nehézségű" volt, nagyobb meglepetések nem voltak a feladatok között.

Ellenben a felvételiző diákok egyöntetűen állítják, hogy a matematika feladatsor nehéz volt, a korábbi évek feladataihoz képest számos matekpélda "komoly kihívást" jelentett. Több hallgató arról is panaszkodott, hogy idő hiányában nem tudta befejezni a felvételi feladatsort.

Ahogyan azt az Eduline.hu megírta a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) tanárai már kijavították a dolgozatokat, és az alábbi eredményeket hozták nyilvánosságra: az AKG-ban író kilencedikesek 5-6 ponttal szoktak magasabb átlagot elérni, mint az országos átlag. "Idén ezek az átlagok a következők voltak: 8.-os vizsgázók: magyar 35,5 – matek 27,5.

Tavalyi adatok (2016) – zárójelben az országos átlag: 8.-os vizsgázók: magyar 32,5 (29) – matek 24 (18,5). Azelőtti év (2015) – zárójelben az országos átlag: 8.-os vizsgázók: magyar 34,9 (29,7) – matek 29,6 (23)" - olvasható az AKG oldalán.

 

Középiskolai felvételi pontszámok kalkulátorunk IDE kattintva érhető el.


Gyermek Iskola