Nézd meg tapasztalaton alapuló tippjeinket, melyekkel kezdőként is könnyedén elkerülheted a horribilis számlát!

A lánybúcsú szervezés 4 tuti kiadáscsökkentő módszere

1. Ne akarj több napos kiruccanást! (és ne csak a pénz miatt)

Elég egyértelmű, hogy ez miért jelenthet hatalmas spórolást. Nem kell több napi szállásról és ételről gondoskodni, a napi szórakozás költségeiről már nem is beszélve. A pénz azonban csak egy dolog, akár hinnéd, akár nem, a több napig tartó lánybúcsúknak gyakran sem a baráti kör, sem a menyasszony nem örül, de ezt a legritkább esetben teszik szóvá. Legalábbis Neked. Mindenki jobban jár az egy estés, maximum egy napos programmal.

2. Legyen pontos terved a lánybúcsú feladatok terén

A jól átgondolt, le is írt terv nem csak abban segít, hogy tudd, mihez mit kell még elintézned, hanem abban is, hogy ne vásárolj össze felesleges dolgokat. Olyan ez, mint a bevásárló lista…ha tudod, pontosan miket kell venned, kevesebb eséllyel költesz teljesen fölösleges, csak éppen megtetsző dolgokra.

Lánybúcsús kellékek közt pedig rengeteg olyasmi van, ami elcsábíthat, hidd el. Egy extra tiara itt, egy party szemüveg ott és máris alakulnak az extra nullák.

Ezt a napot egyébként nem a sok bugyuta tárgy teszi majd különlegessé – azokra senki sem fog emlékezni. A lényeg a társaság lesz!

3. 1-2 helyszíntől több ne legyen a programban

Lézerharccal indítanátok, majd jöhet egy puccos ebéd, amit levezetnétek a város szuper állatkertjében? Este pedig jöhet a party két-három hely között ingázva? Azon kívül, hogy a nap végére garantáltan kipurcantok a fáradtságtól, a pénztárcátok is bánni fogja ezt a nagy programözönt.

A sokféle belépő, az utaztatás és a helyszíni fogyasztás akár több tízezer forinttal is megdobhatja a lánybúcsú költségeit, miközben 1-2 jól megválasztott helyszínnel stresszmentesebb, könnyedebb és élvezhetőbb is lehet a buli.

Ha különleges lánybúcsú helyszínek után kutatsz, ebben a cikkben egyébként találhatsz párat.

4. Mozgósítsd az ismerősöket! Többet segíthetnek, mint gondolnád

Mielőtt az első boltban vagy webshopban megvásárolnál mindent, ami eszedbe jut, kérdezd meg az ismerőseidet, tud-e valaki segíteni valamiben. Ismerhetnek egy olcsó póló nyomtató helyet, lehet nekik otthon pár maximum egyszer használt, szuper dekoráció, vagy ajánlhatnak akár egy olyan helyszínt is, amit sokkal kedvezőbb áron bérelhettek ki, mint gondolnád.

Ha időben elkezded a szervezést, ezeknek a dolgoknak bőven utána járhatsz, végül pedig meglepően sokat spórolhatsz.

Lánybúcsút mindenki tökéletesre akar szervezni, de ahhoz, hogy az összes résztvevő élvezni tudja, fontos, hogy senkit ne stresszeljenek a hatalmas költségek. Nem „fukarság” átgondoltan, spórolva összeállítani a programot, hiszen ezzel lehetsz igazán tekintettel a csapat összes tagjára!


Életmód Laza