Sokak szerint a lakás legfontosabb helyisége a konyha. Ebben egyetértenek azok is, akik szeretnek főzni, de azok is, akik inkább csak elfogyasztanák az elkészített ételeket. Néhány éve felmérést készítettek, hogy ki, mennyi időt tölt a konyhában. Kiderült, hogy világviszonylatban átlagosan 2 óra 18 percet töltünk naponta ebben a helyiségben, hétvégén pedig ez az idő még magasabb: akkor 2 óra 24 percet. 

Home office székhely a konyhában

A magyar konyhák többnyire funkcionálisak, kellemes hangulatúak, ezért is alakulnak ki itt a családi beszélgetések, vagy használjuk épp telefonálásra, akár internetezésre, sőt, sokan a koronavírus-járvány adta „home office” helyzetet is a konyhában oldották meg. De az is biztos, hogy a konyhán sokan szeretnének változtatni. Itt mindig lehet korszerűsíteni, átrendezni – ha a gépeket nem is, de a polcokat mindenképp – vagy valami új színt belevinni.

Erre kiváló lehetőséget ad a február 25-27-én, négy helyszínen megrendezett Konyhabútor kiállítás. Kedvünkre válogathatunk az ideális konyha-, érkezőbútor vagy a legtökéletesebb konyhai gépek között. 

Fő a biztonság: streaming bejelentkezések

Az esemény kifejezetten Covid-kompatibilis, hiszen egy nagy összevont kiállítótér helyett négy helyszínen zajlik, Budapesten és Budaörsön. 

„Ezzel pont azt szeretnénk elérni, hogy ne legyenek túlzsúfolt kiállítóterek, ne legyen felesleges várakozás, és minimalizálni lehessen a kontaktusszámot. Újdonság lesz a streaming bejelentkezés, így online is lehet követni a hétvége eseményeit, sőt lehet a termékek között válogatni is” – osztották meg a jó hírt a szervezők.

3D látványterv 24 óra alatt

A kiállított termékek között számos hazai konyhabútorgyártó széles kínálata mellett nemzetközi márkák is megjelennek, de újdonságnak számít az ingyenes 3D konyha látványtervezés is.

„Az évnek ebben az időszakában a leggyakoribb, hogy az emberek konyhabútor vásárláson gondolkoznak. Ehhez nagyszerű segítséget nyújt a kiállítás 3D látványtervezős programja. A helyszínen az értékesítő kollégák megrajzolják a terveket és az érdeklődők, 24 órán belül, e-mailen kapják meg a látványtervet az álomkonyhájukról” – tették hozzá a Konyhabútor kiállítás szervezői.

A kiállítás és vásár mellett lesz ételkóstolás – Superfoodok a konyhában a Nyers Séffel –, szakmai bemutatók, partnertalálkozó és nyereményjáték is. A helyszínekre a belépés ingyenes! 

Helyszínek:

Budapest XIII., Reitter F. u. 78. - RS Bútoráruház

Pólus Center, Szentmihályi út 131., MediaMarkt - RS Konyhastúdió 
Budapest XVIII., Gyömrői út 79-83. - RS Bútoráruház
Budaörs, Építők útja 2-4. - RS Konyhastúdió


Otthon