A zavartalan pihenés egyik fontos eleme pedig a baba megfelelő öltözete. Nemcsak egy kényelmes kiságyra lesz szükség, hanem pár hálózsákra is, amiket az évszakokhoz igazítva használhattok a babával.

Egy LiaaBébé tipegő hálózsák például a nyugodt alvás garanciája. Ezek a bambuszból készült kétrétegű ruhadarabok nagy segítségetekre lesznek a minőségi pihenéshez.

Mi vezérelte a tipegő hálózsákok megszületését?

Minden szülőnek a legfontosabb lesz a baba születése után, hogy a kicsivel együtt önfeledten, boldogan éljen meg minden egyes pillanatot. A gyerek kerül ilyenkor a középpontba, kicsit minden mást a háttérbe szorítva. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, és kiegyensúlyozott legyen a gyermek fejlődése, az ő igényeit kell elsősorban szem előtt tartani. Az egyik ilyen a megfelelő öltözet, melyhez adunk most néhány tippet.

- Legyen szinte észrevehetetlen a viselete!

- Ne akadályozza a babát a szabad mozgásában! 

- Elvárt a kellemes, puha tapintású anyag.

- Ne irritálja érzékeny bőrét a ruha anyaga, patentjai vagy cipzárjai! 

- Szellőzzön jól, vezesse el gyorsan a nedvességet!

- Nem utolsósorban legyen cuki a megjelenése is, mondjuk menő dínós, pöttyös vagy szépséges virágos.

Miért jó választás egy baba hálózsák?

Viszonylag új felfedezésnek mondható egy baba hálózsák, és igencsak megkönnyíti az anyukák életét. Hisz nem kell folyamatosan azon aggódni, hogy újra és újra lerúgja magáról a takarót, nem fog belegabalyodni sem, így nem ébred fel, nem lesz nyűgös a baba.

Remek légáteresztő anyaga és hőszabályozó képessége által komfortos klímát biztosítanak a kicsiknek a bambusz hálózsákok. Általuk elkerülhető a fázás, a kitakarózás keltette hideg érzete. Ám fontos, hogy minden évszakban kényelmes viseletet adjon a babáknak. Mindenképpen figyelj ezért az úgynevezett TOG értékre, ami megadja a ruha hőszigetelő mértékét!

Ősztől tavaszig általában 1.0-1.5 TOG értékkel rendelkező ruhadarabokat válassz! A nagy nyári melegben 0.5 TOG, míg a hidegebb időszakokban a 2.5 TOG lesz a megfelelő a babád számára. 

Egy kis segítség, hogy mely szobahőmérsékleten, melyik TOG értékű ruha lesz a legjobb választás számotokra.

- 23-25 °C esetén 0,5 TOG a megfelelő.

- 1.0 TOG legyen 21-24 °C között,

- 1.5 TOG ideális 20-23 fokban, 

- 2.5 TOG pedig 18-21 °C között tökéletes.

A kicsi izgő-mozgók számára a tipegő hálózsákok egész napos kényelmes viselet biztosítanak. A bambusz alapanyaga kiegészül 5% elasztánnal is, így a ruhadarabok rugalmasak is.

Ha Te is nyugodt, zavartalan alvást, kényelmes és szabad napközbeni mozgást szeretnél biztosítani a gyermekednek, akkor egy bambusz tipegő hálózsák a tökéletes választás.

A cikkhez ajánlott kalkulátorunk


Gyermek