Ezek közé tartoznak a pelenkák és a törlőkendők is, amelyekre egy darabig biztosan alapfelszerelésként kell tekinteni a kisgyermekes családokban. Ma már az eldobható pelenkák a leggyakrabban használatosak, de a textilpelenkák is nagyon népszerűek, mert sokoldalúan használhatóak. 

A Patikatt.hu pelenkák menüpontjában az eldobható és a textil változatokból is rendelhetünk, de vannak itt törlőkendők is bőven, amelyekre biztosan évekig nagy szükségünk lesz. Ebben a cikkben szeretnénk megmutatni, hogy milyen funkciói vannak a textilpelenkának, valamint a törlőkendők széles körű használatára is kitérünk. 

A textilpelenka alkalmazási területei

Még szülés előtt nem árt beszerezni egy készletet a textilpelenkából, hiszen egészen biztosan nagy szükségünk lesz rá. A legalapvetőbb feladata az lesz, hogy a baba alá tegyük a pelenkázás során. Ha utazunk vagy vizsgálatra visszük, akkor is bárhova leteríthejük, hogy a kicsi ne érintkezzen közvetlenül a felülettel, illetve azt is megóvjuk az esetleges szennyeződésektől. 

A babakocsiban, a hordozóban vagy a kiságyban is hasznát vehetjük egy plusz rétegként, vagy párna formájában a feje alatt. Büfiztetés alkalmával a vállunkra is érdemes egyet teríteni, hogy a kibukó étel ne a ruhánkra kerüljön. 

A nyári forróságban vékony takaróként is funkcionálhat, akár a szabadban is, ahol megvédhetjük vele a baba bőrét a káros sugaraktól. Természetesen kint csak megfelelő faktorszámú és babáknak ajánlott napvédő készítmény használata mellett tartózkodjon a gyermek. 

További lehetőségek

Textilpelenka mindig legyen kéznél, hiszen a nyáladzás időszakában is nagyon hasznos, de a hozzátáplálás során is, mert megvédhetjük vele a kicsi ruházatát, illetve letörölhetjük a maszatot az arcáról és a kezéről is. 

Fürdetés után törölközőként is szóba jöhet, de csak akkor, ha meleg van. Más esetben inkább vastagabb frottír anyagot érdemes alkalmazni erre. Ha már nagyobb a gyermek, akkor se dobjuk el, mert például kéztörlőnek vagy az arca törölgetéséhez is tökéletes lehet. 

Praktikus törlőkendő

A popsitörlők alapfunkciója nyilvánvaló, de ezenfelül használhatók sok minden másra is. Arcocskát, kezecskét, de akár a baba egész testét is át lehet vele törölni. Anyuka este lemoshatja vele a sminkjét is. A kánikulában érdemes a hűtőbe tenni, majd frissítőkendőként lehet alkalmazni. 

Nemcsak az emberi bőr, hanem a bőrből készült tárgyak is szeretik a gondoskodást. Letisztíthatjuk nedves törlőkendővel a táskát, pénztárcát, cipőt, ruházatot vagy akár a kanapét is, ha bőrből készült. Utazáshoz kéztörlőnek is remek, de lepucolhatjuk vele a billentyűzetet, a monitort és a telefonunkat is. Felhasználási területei megszámlálhatatlanok. 


Gyermek