Ezért is fontos, hogy a kutyád fittségét egész élete során megőrizd. Ezenkívül érdemes meggyőződnöd arról is, hogy nincsenek olyan háttérben álló egészségügyi vagy anyagcsere betegségei, amely túlsúlyossá teheti.

Ideális étrend kialakítása

Nem minden eledel egyforma, ezért fontos, hogy egy olyan márkát válassz, amely megfelel a kutyád sajátos szükségleteinek, legyen szó súlykezelésről vagy táplálékérzékenységről. A Josera kutyatápok például mindenféle kutyafajta számára megfelelő étrendet biztosítanak. A gondosan megválasztott összetevők, a gondos előkészítés és aromamegőrző csomagolás garantálja a termékeik sikerét.

Josera Balance

A Josera Balance táp ideális idősebb és kevésbé aktív, túlsúlyos kutyák számára. A csökkent fehérje- és zsírtartalma ugyanis tehermentesíti a hasnyálmirigyet, a májat és a vesét. A kialakított vitamin és ásványianyag tartalma a vitalitás növelését szolgálja. A benne lévő antioxidánsok és tokoferolok védik a kutyusodat az anyagcsere bomlástermékek okozta károsodástól.

Továbbá a csökkentett energiatartalom megakadályozza, hogy az idősebb és kevésbé aktív kutyák a felesleges energiát zsírlerakódások formájában raktározzák el, és akkor még nem is említettük L-karnitint, amely az izom és a zsír megfelelő arányáért felelős. 

De a Josera Balance fogászati ​​problémákkal küzdő idősebb kutyák számára is ideális. A táp optimális mérete ugyanis lehetővé teszi a kis és nagy kutyák számára, hogy könnyen lenyeljék és megrágják.

Összetétel

A kukoricakeményítő a táp egyik legfontosabb összetevője - egyszerűen megemészthető, és nem terheli a bélrendszert. Továbbá könnyen felhasználható energiával látja el az idősebb kutyát, sőt nem tartalmaz glutént sem, ezért az allergiások is jól tolerálják.

Aztán fellelhető még benne baromfihús is. Ez az összetevő kiváló minőségű, könnyen emészthető fehérjét biztosít a kutyus számára. A lebomlása során alig terheli meg a vesét és a májat. Emellett pedig még az új-zélandi zöldkagyló is egy fontos alkotóelem, melynek húsa nagy arányban tartalmaz glükózaminoglikánokat. Ezek serkentik a porc anyagcseréjét és elősegítik az új porc sejtek képződését. Az ízületi porcok leépülése így lelassul - az idősebb kutya ízületei hosszabb ideig maradnak egészségesek és rugalmasak.

Végső összetevőként pedig a rizst szeretnénk megemlíteni, amely nagy mennyiségű fehérjét és kiváló minőségű ásványi anyagokat, nyomelemeket és vitaminokat tartalmaz. Létfontosságú anyagokkal és energiával látja el a kutyát anélkül, hogy megterhelné az anyagcserét.

Biztosak vagyunk benne, hogy mind az idősebb, mind a fiatalabb, kevésbé aktív és enyhén túlsúlyos kutyák örömmel fogják majd fogadni ezt a jól tolerálható táplálékot. A kiváló minőségű aromazárnak köszönhetően pedig a friss íz az utolsó darabig megmarad.


Állatvilág