Most egy olyan szuper ötletet mutatunk cikkünkben, amelyet biztosan minden gazdi imádni fog. Az állattartók számára a műfű egy tökéletes megoldás arra, hogy kényelmes és ideális életteret alakítsunk ki akár a teraszunkon, akár a kertünkben. Így a családunk és a háziállataink is egész évben élvezhetik a pihenést és a játékot a puha pázsiton.

A Műfű Shop állatbarátoknak ajánlott műfű kategóriájában számos olyan termékre lelhetünk, amellyel pillanatok alatt igazi pihenő paradicsommá alakíthatjuk kertünket.

Miért éppen műfű?

Egyre többen szembesülünk azzal, hogy a napi rutinunk, a tennivalók és a feladatok igen elfoglalttá tesznek bennünket, és így nagyon kevés időnk marad a kert megfelelő gondozására. Ha műfüvet telepítünk akár az egész udvarra, akkor végre elfelejthetjük az órákig tartó fűnyírást, a folyamatos gazolást, a vegyszeres gyomirtást. 

Gyakorlatilag gondozásmentes lesz a kertünk, ráadásul egész évben csodaszép, zöldellő, friss gyepre léphetünk, ami eső után fél órával már szinte teljesen száraz, nem tesz benne kárt az időjárás és hosszú évekig gyönyörködhetünk a látványában.

Kis kedvencek nagy kedvence

A műfű kimondottan állatbarát, mert rendkívül strapabíró, a dús és erős szálaknak köszönhetően a szaladgálás és az önfeledt játék sem tesz benne kárt, még hosszú távon sem. A fűszálak jól tűrik a hempergést, az állatok kaparászását és a folyamatos igénybevételt, így nem kell attól tartanunk, hogy kikopik és lelapul úgy, mint a valódi pázsit.

Ha igazán szép udvarra vágyunk gondozott pázsittal, de közben a házi kedvencünk kedvében is szeretnénk járni, akkor sem szükséges kompromisszumot kötnünk. A műpázsit ugyanis teljes mértékben ellenáll az állati ürülékek és vizelet okozta foltoknak is. A vizelettől nem sárgul, nem fakul ki úgy, mint a természetes gyep, az ürülék néhány mozdulattal nyom nélkül eltávolítható a felületéről, a vizelet pedig vízzel könnyedén lemosható. 

Mindemellett fontos azt is megjegyezni, hogy a műfűtekercsek olyan módon vannak kialakítva, hogy teljes mértékben elvezetik az esővizet és az olvadt havat, így nyáron eső után vagy tavasszal olvadáskor az állataink nyugodtan játszhatnak, nem fogják behordani a sarat és a koszt az udvarról a házba. 

Ha nincs kertünk, akkor a teraszra is fektethetünk műfüvet, így a kedvenceink kényelmesen heverészhetnek rajta akár egész nap, és imádni fogják a frissen gondozott fűként ható gyepet.

Tipp a vásárláshoz

Ha Ön is szeretné komfortosabbá tenni otthonát és gondolkodik a műfű telepítésén, akkor érdemes felkeresnie a Műfű Shop weboldalát, ahol rengeteg termék közül válogathat kedvező árakon, gyors kiszállítással.


Életmód Otthon