Ebben a cikkben eláruljuk, hogy tényleg van-e értelme a világítós típusoknak, valamint kitérünk arra, hogy milyen egy tényleg jó gyerek lábbeli. 

Tippek gyerekcipő választáshoz

A Borgo.hu gyerek sneakerjei és belebújós cipői szinte minden alkalomra és évszakra kiváló megoldások. Bármelyik lurkó trappol végig bennük az utcán vagy éppen az óvoda folyosóján, garantáltan menő és vagány lesz bennük. Valószínűleg a csodájára járnak majd, főként, ha a manapság is divatos világítós cipőt választja. Persze szülőként mindig van kérdés ezzel kapcsolatban, hogy ez csupán vakítás, vagy valóban van előnye. 

Ez a típus biztonságosabb, mint egy sima surranó, ráadásul a tisztítása sem bonyolultabb, mint a többié. Számos megoldásban kaphatóak, így színben, mintában, kivitelben is hatalmas a választék. 

Az őrület az 1990-es években kezdődött

A mostani szülőknek nem okoz gondot visszaemlékezni arra az időszakra, amikor ezek a lépők megjelentek. 1992-ben bukkantak fel először a világító talpú tornacipők, bár az akkori technológia kétségkívül kezdetleges volt. Akkortájt a sarokrésznél voltak elrejtve a LED-ek, amik akkor léptek működésbe, amikor a gyerkőc sarka a földet érte. Ennek megvolt a maga hibája, hiszen ezekben a surranókban még elemek gondoskodtak a világításról, amely se praktikus, se környezetbarát nem volt. 

Sok szülő ráadásul elkezdett aggódni amiatt, hogy így magas lesz a higanytartalom, ezáltal Amerika egyes államaiban idő előtt betiltották ezeket. Manapság azonban már nincs efajta kockázat, hiszen az elemekről rég lemondtak a gyártók. Ráadásul az elmúlt 30 évben jóval mutatósabbak és biztonságosabbak lettek ezek a típusok. Nem kell tehát aggódni, ha a gyermek erre vágyik, vegyük meg neki bátran. 

Milyen is a világító cipő?

Ezek a modellek gyakorlatilag olyan sneakerek, sportcipők, belebújós típusok, amelyek világítanak. Nincs megkötés, hogy melyik fajta lábbelire lehet rátenni ezeket a lámpákat. A talprésznél elhelyezett LED-es panelek általában mozgásra aktiválódnak, de sokszor már állandó jelleggel is ontják magukból a fényt. Kialakításukat tekintve a LED-ek sok esetben körbefutnak a talp teljes felületén. Biztosan mindenki hallotta már, hogy valaminek csak a kreativitás szab határt, na ez ebben az esetben is igaz. 

Bár nem kell azt gondolni, hogy csak a gyerekek imádják ezeket a modelleket, manapság ugyanis a felnőtteknek is gyártanak hasonló lépőket. Egy-egy buliba, sportoláshoz, sötétben mindig jó és biztonságos megoldás egy világító LED panelekkel ellátott surranó. Igény esetén ki lehet kapcsolni a benne található lámpákat, így napközben, esetleg olyan helyen, ahol nincs rá szükség, ugyanúgy viselhet a cipő anélkül, hogy a LED-ek túl feltűnőek lennének.


Gyermek Ruházat