1997. november 24-én heti egy alkalommal, 120 fogadási eseményt kínálva indult el a Tippmix hazánkban. Az 1996-os olimpia alatt szervezett próbajáték tapasztalatai alapján bevezetett új sportfogadási játék már a kezdetektől nemcsak futball-mérkőzésekre, de jégkorong-kupákra, atlétikai versenyekre és Forma 1-es futamokra is kínált fogadási lehetőséget.

A Tipp-Top névre keresztelt próbajáték július 16-án startolt el, és 9 millió forinttal gazdagította a játékosokat. Érdekesség, hogy a próbajáték mindhárom milliomosa női játékos volt, akik az atlantai olimpiára fogadtak hiba nélkül. A fejlesztésnek köszönhetően a terméket több külföldi sportfogadás-szervező is alkalmazta.

2000. március 13-tól váltott heti két fogadásra a játék. Az első fogadási ajánlat általában a hétfő, kedd, szerda napokra vonatkozott. A második fogadási ajánlat a csütörtöki, pénteki, szombati és vasárnapi sporteseményekre épült. Így összesen 240-re bővült a fogadási események száma.

A Szerencsejáték Zrt. 2006 júniusától az interneten is elérhetővé tette a Tippmixet. A fogadási ajánlat később már heti kétszer 255 sorosra növekedett.

A bukmékeri sportfogadások nemzetközi tapasztalatai alapján a torna alacsonyabb érdeklődést váltott ki a fogadókból, így igazi meglepetés volt, amikor a 2012-es olimpia idején a tíz legnépszerűbb sportág közé került a Tippmixen, ez pedig egy hazai indulónak volt köszönhető.

Berki Krisztiánnak a londoni olimpia döntőjében kevés esélyt adtak, a Tippmix fogadók többségét is elsősorban a kis esélyhez tartozó magas odds vonzotta. A lólengésben Berki Krisztián diadalmaskodott és az olimpiai dobogó legfelső fokára állhatott.

2013. május 21-én elindult a tippmixpro.hu online sportfogadási portál. 2015 augusztusában pedig újabb mérföldkőhöz érkezett a játék: kibővült kínálata már több ezer fogadási lehetőséget biztosított, valamint elérhetővé vált az élő fogadás is.

2016-ban – 44 év után először – szerepelt ismét Eb-n a magyar labdarúgó-válogatott. Bernd Storck csapata a várakozásokat felülmúlva, első helyen végzett csoportjában, a végállomást a Belgium elleni nyolcaddöntő jelentette. A kiemelt fogadói érdeklődést jól jelzi, hogy a kontinensviadal során a magyar válogatott négy mérkőzésére érkezett a legtöbb egységnyi fogadás, a Belgium elleni találkozó esetében az 1 milliót is meghaladta a tippek száma.

2017-ben is volt olyan esemény a Tippmixen, amelynél a beérkezett tippek száma meghaladta az 1 milliót, ám ez nem a Juventus – Real Madrid BL-döntő volt, hanem a Dortmund – Monaco negyeddöntős párharc odavágója. A Bajnokok Ligája történetében ez volt az első év, amikor címvédésre került sor, a Real Madrid 4-1-re verte a Juventust a fináléban, ezzel 2016 után újra felülhetett a trónra Zinedine Zidane együttese. A Cardiffban rendezett döntőhöz kapcsolódóan több mint 395 millió forint nyeremény került fogadóinkhoz, és volt olyan játékosunk, aki egy szelvényen eltalálta a találkozó pontos végeredményét 70-es oddsért, illetve jól tippelt a szögletek és a sárgalapok számára is, így az ezer forintos tétre 406 ezer forintnyi nyereményt vihetett haza.

2018-ban újabb rekordot döntött a Tippmix, amikor az oroszországi labdarúgó-világbajnokság döntőjében, a Franciaország – Horvátország mérkőzés kapcsán több mint 1,1 milliárd forint nyeremény került kifizetésre.

A 2019-es év során 5 új sportágra, és 60, korábban a Tippmix kínálatában még nem szereplő bajnokságra is lehetett már fogadást kötni, de az egyes mérkőzésekhez kapcsolódó lehetőségek is tovább bővültek: a top bajnokságoknál például 100-nál is több fogadási sorból választhattak a játékosok. Az elmúlt években állandósultak a kínálatban többek között az ázsiai piactípusok (ázsiai hendikep, illetve ázsiai gólszám), továbbá a szöglet, illetve büntetőlap piactípusok is.

2020-ban a pandémia begyűrűzése alapjaiban írta át a sportfogadási piacot. A sportesemények felfüggesztése és elhalasztása új bajnokságokat mutatott a sportfogadóknak, akik előszeretettel fogadtak a türkmén, örmény labdarúgó, vagy a dél-koreai baseball bajnokságokon, de népszerű lett az örmény tollaslabda is. Az ismeretlen terepen jól szerepeltek a hazai fogadók, egy szerencsés 2020. a Tádzsikisztáni labdarúgó bajnokság, valamint a Fehérorosz 2. osztályának két meccsére is sikeresen fogadott. 200 forintos téttel 819 ezer forintot nyert. A svéd kézilabda, valamint ukrán és török labdarúgás kombinációja hozta a második legmagasabb nyereményt a Tippmixen, itt a játékos 200 forintos téttel több, mint 318 ezer forintot vihetett haza.

Ugyan csak 2020-ban új, innovatív termékkel, az e-sport fogadással bővítette sportfogadási piacait a nemzeti lottótársaság, így a legnépszerűbb nemzetközi játéktípusok is elérhetőek a vállalat kínálatában. Az e-sport ma az egyik legdinamikusabban fejlődő szektor, Magyarországon mintegy 3,5 millióan játszanak valamilyen digitális platformon. A nemzeti lottótársaság sportfogadási kínálatában a bevezetés óta eltelt két év alatt a 4. legnépszerűbb sportággá vált az e-sport a kínált 57 sportág közül a hazai játékosok körében.

2020 után 2021 ismét a rekordok éve volt a Tippmixen és a Tippmixprón: bár Eb-t és olimpiát is rendeztek ebben az évben, a legnépszerűbb eseménynek mégis egy BL-találkozó, az Atalanta – Villarreal mérkőzés bizonyult, több mint 1 millió 800 ezer fogadáskötéssel.

A Tippmix eddigi 25 évében kiemelkedő nyereményekből sem volt hiány, több esetben értek el akár 10 ezer feletti nyertes eredő oddsot is játékosaink. Az elmúlt évek egyik legemlékezetesebb szelvénye a 2021-es Eb kapcsán született: az egy napon lejátszott Franciaország – Svájc és a Horvátország – Spanyolország nyolcaddöntő is 3-3-as eredménnyel zárult a rendes játékidőben. Ezt a két találkozót több játékosunk is megjátszotta 2-es kötésben, a jó megérzésük kereken 10 000-szeres nyereményszorzóval társult.

A 2022. 1-46. hét összesített árbevétele alapján elmondható, hogy a Tippmix a nemzeti lottótársaság sportfogadási árbevételek több mint 55%-át adja.

A november 20-án elindult katari futball világbajnokság nagy népszerűségnek örvend a sportfogadók körében is. Ilyenkor a sportfogadási kedv jelentősen megemelkedik és sok olyan ember is beszáll a tippelésbe, aki egyébként nem játszik. Már november 22-én megdőlt a Tippmix napi árbevételi rekordja, ami túlszárnyalta a 2021-es EB napi árbevételi rekordját is.


Pénzügy