12 csillagjegy létezik és mindegyik jegynek megvannak a maga erősségei és gyengeségei, saját vonásai, vágyai és hozzáállása az élethez és az emberekhez.

A bolygók, valamint a Nap és a Hold helyzetének vetületének elemzésével az ekliptikán a születés pillanatában. Az asztrológia bepillantást nyújthat az ember alapvető tulajdonságaiba, preferenciáiba, hibáiba és félelmeibe.

Egyszerűbbé tettük számodra, hogy megtudd, mi a csillagjegyed, annak teljes profilja és kompatibilitása más csillagjegyekkel. Ha kiválasztja jelét a részletes csillagjegy dátumlistából , mindent megtudhat a Napjegy karakteréről: a horoszkóp , a tulajdonságok, a profil, a történelem, a mítosz és a szerelem kompatibilitása .

A 12 horoszkópjegy mindegyike a négy elem egyikéhez tartozik – Levegő, Tűz, Víz és Föld. Ezek az elemek az energia alapvető fajtáját képviselik, amely mindannyiunkban hat. Az asztrológia célja, hogy segítsen nekünk ezeket az energiákat a pozitív oldalakra összpontosítani, és hogy jobban megértsük lehetőségeinket és pozitív tulajdonságainkat, és kezeljük a negatívakat.

Ez a négy elem segít leírni az asztrológiai jelekhez kapcsolódó egyedi személyiségtípusokat. A négy állatövi elem mély befolyást gyakorol az alapvető jellemvonásokra, érzelmekre, viselkedésre és gondolkodásra.

Víz Jelek

A vízjelek kivételesen érzelmesek és rendkívül érzékenyek. Nagyon intuitívak, és olyan titokzatosak lehetnek, mint maga az óceán. A vízjelek szeretik a mélyreható beszélgetéseket és az intimitást. Ritkán tesznek semmit nyíltan, és mindig ott vannak, hogy támogassák szeretteiket. A víz jelei: Rák , Skorpió és Halak .

Tűz Jelek

A tűz jelei általában szenvedélyesek, dinamikusak és temperamentumosak. Gyorsan feldühödnek, de könnyen meg is bocsátanak. Óriási energiákkal rendelkező kalandorok. Fizikailag nagyon erősek, és inspirációt jelentenek mások számára. A tűzjelek intelligens, öntudatos, kreatív és idealista emberek, mindig készen állnak a cselekvésre. A tűz jegyei: Kos , Oroszlán és Nyilas .

Föld Jelei

A földi jelek „földeltek”, és azok, amelyek lehoznak minket a földre. Többnyire konzervatívak és realisták, de nagyon érzelmesek is lehetnek. Anyagi valóságunkhoz kapcsolódnak, és anyagi javakra fordíthatók. Praktikusak, hűségesek és stabilak, és kitartanak embereik mellett a nehéz időkben is. A Föld jegyei: Bika , Szűz és Bak .

Légi Jelek

A légi jelek racionálisak, szociálisak, szeretik a kommunikációt és a kapcsolatokat más emberekkel. Gondolkodók, barátságosak, intellektuálisak, kommunikatívak és elemzőek. Szeretik a filozófiai beszélgetéseket, a társasági összejöveteleket és a jó könyveket. Szívesen adnak tanácsokat, de nagyon felületesek is tudnak lenni. A levegő jegyei: Ikrek , Mérleg és Vízöntő Kos+ Bika

Az asztrológiában nincsenek összeférhetetlen csillagjegyek, ami azt jelenti, hogy bármelyik két jegy többé-kevésbé kompatibilis. Két olyan ember, akinek a csillagjegyei nagyon kompatibilisek, nagyon könnyen kijönnek egymással, mert ugyanazon a hullámhosszon vannak. De azoknak az embereknek, akiknek a csillagjegyei kevésbé kompatibilisek, türelmesebbnek és tapintatosnak kell lenniük egy boldog és harmonikus kapcsolat eléréséhez.

Mint mindannyian tudjuk, az állatöv jelek négy elemhez tartoznak:

Tűz : Kos, Oroszlán, Nyilas

Föld : Bika, Szűz, Bak

Levegő : Ikrek, Mérleg, Vízöntő

Víz : Rák, Skorpió, Halak

Az azonos elemet tartalmazó jelek természetesen kompatibilisek, mert ők értik meg egymást a legjobban, ráadásul a Levegő nagyon kompatibilis a Tűzzel, a Víz pedig a Földdel. A legerősebb vonzalom az ellentétes előjeleknél várható, és ezek potenciálja mindig nagy.

A Synastry az asztrológia egyik ága, ahol két születési diagramot hasonlítanak össze, hogy meghatározzák a csillagjegyek közötti szerelmi kapcsolatok minőségét.

A Synastry vagy a kapcsolati horoszkóp hasznos eszköz lehet azoknak a partnereknek, akik szeretnék megismerni kapcsolatuk erősségeit és gyengeségeit. A jelek összehasonlítása segíthet a partner jobb megértésében is, ami jobb kapcsolatot eredményez.

Az alábbi táblázat az állatöv jelek asztrológiai szerelmi kompatibilitását mutatja be. Vessen egy pillantást a táblázatra, és nézze meg, mely csillagjegyek állnak a legjobban együtt!

A csillagjegyek kompatibilitási táblázatának elolvasásához egyszerűen keresse meg az állatöv jelét a bal oldali oszlopban, és nézze meg a szív méretét abban az oszlopban, amely megfelel partnere csillagjegyének. Minél nagyobb a szív, annál nagyobb a kompatibilitása!

Kínai Asztrológia

A kínai asztrológia a hagyományos csillagászaton alapul. A kínai asztrológia fejlődése a Han-dinasztia idején virágzó csillagászathoz kötődik. A kínai állatöv az egyik legrégebbi ismert horoszkóprendszer a világon, és tizenkét állatból áll, amelyek egy bizonyos évet képviselnek.

A kínai asztrológia szerint az ember születési évét ezen állatok egyike ábrázolja. A tizenkét állatjegy vagy állatöv szimbólum: patkány, ökör, tigris, nyúl, sárkány, kígyó, ló, bárány, majom, kakas, kutya és disznó. A kínai asztrológiának öt természeti eleme is van: víz, fa, tűz, föld és fém. A kínai asztrológia szerint az ember sorsát meghatározhatja a bolygók helyzete, valamint a Nap és a Hold helyzete a születéskor.

Cikk végére görgetve megnézheted mi a jegyed a kínai horoszkóp szerint.

Védikus Asztrológia

A Jyotisha a hagyományos hindu asztrológia és csillagászat rendszere, amelyet hindu vagy indiai asztrológiaként vagy újabban védikus asztrológiaként is ismernek.

A védikus asztrológiai horoszkópok három fő ágra oszlanak: indiai csillagászat, hétköznapi asztrológia és prediktív asztrológia. Az indiai asztrológia feltárhatja jellemünket, útmutatást ad a jövőnknek, és feltárhatja, melyek a leginkább összeegyeztethető jeleink.

Az egyik legnagyobb eszköz, amit a védikus asztrológia adott nekünk, a Hold és a Nakshatra helyzete. A Nirayana (sziderikus állatöv) egy 360 fokos kitalált öv, amely a trópusi állatövhöz hasonlóan tizenkét egyenlő részre oszlik.

Ellentétben a nyugati asztrológiával, amely a mozgó zodiákust használja, a védikus asztrológia a rögzített zodiákust használja. Tehát a védikus állatöv rendszerben valószínűleg többé nem leszel ugyanaz a csillagjegy, mint amilyennek gondoltad magad, bár van néhány kivétel.

Maja Asztrológia

A maja asztrológia a maja naptáron alapul, és ez az egyik legelőremutatóbb asztrológia. A maja naptár vagy Tzolkin a kozmosz megfoghatatlan energiáján és a teremtés evolúcióján alapul. A Tzolkin-naptár húsz napjelből (szoláris törzsből) és tizenhárom galaktikus számból áll, így egy 260 napos naptári év. Az ókori maják azt hitték, hogy ahhoz, hogy békében és harmóniában élhessen az életben, meg kell értenie és igazodnia kell ehhez az egyetemes energiához. E húsz jel mindegyike egy-egy napot jelent a maja naptárban, így lehetővé teszi a különböző hónapokban és években élő egyéneknek, hogy ugyanazt a napot megosszák. A maja nap jele határozza meg személyiségét.

Miért Hiszünk Az Asztrológiában ?

Bár az asztrológia nem vallás, vigaszt, hitet és annak a világnak a mélyebb megértését kínálja, amelyben élünk. Az értelmezések gyakran biztosítékot adnak az ember jövőjére, de ami még fontosabb, az a cél, hogy utat mutassanak problémáink megoldására és a fejlődésre. kapcsolatainkat partnereinkkel, családunkkal és barátainkkal, és főleg eszközöket, hogy találkozzunk önmagunkkal és fedezzük fel saját belső világunkat más megvilágításban.

Az asztrológia azt állítja, hogy az életben semmi sem véletlen, és minden, ami velünk történik, bizonyos okból történik. Az asztrológia jó válaszokkal szolgálhat arra, hogy miért történnek velünk ezek a dolgok, és útmutatást ad a továbblépéseinken. Ily módon az asztrológia valójában segít az embereknek, hogy sokkal jobban megértsék önmagukat és az őket körülvevő világot.

Az asztrológia működik, az asztrológusok nem. A legtöbb ember, aki rendszeresen felkeresi az asztrológust, vagy olvassa a horoszkópjukat, a kiteljesedés és az elégedettség érzése az eufóriához hasonló. Ez nem azt jelenti, hogy az asztrológusok pontosan megjósolták az egyének jövőjét vagy jelenét a horoszkóp dátumai alapján, de azt jelenti, hogy a horoszkóp leadása valójában nagyon tartalmas élmény lehet.

A Föld azon csillagképek alatt helyezkedik el, amelyeket évezredekkel ezelőtt csillagjegyeinkként ismertünk. Bár a jelek már nem esnek egybe a csillagképekkel, még mindig ugyanúgy az évszakok és a bolygómozgások hatása alatt állunk, mint akkoriban. Sokan szorgalmasan követik horoszkópjukat, és hisznek az asztrológiai jeleik jelentésében.

Ez nem meglepő, mivel az asztrológia széles körben népszerű, és a világon mindenki tudja, hogy melyik horoszkóp dátuma és jegye. Az emberek szívesen olvassák horoszkópjeleik előrejelzéseit, és ez gyakran változásokhoz vezet a személyiségekben, a viselkedésben és a döntéshozatali folyamatokban.

Az asztrológia igazi életmentő lehet, mert előre tudatja a jövőbeli akadályokkal és problémákkal. Rajtad múlik, hogy hinni akarsz-e a horoszkópolvasásban javasolt tanácsoknak és óvintézkedéseknek, és megkíméled magad a fájdalomtól anélkül, hogy sokat tennél. Íme, az első problémád – nincs üdvösség „ha sokat nem teszel”.

Ez a fő probléma a diagramolvasás megközelítésével – mindenkinek erős erőfeszítést kell tennie, hogy megváltoztassa a dolgokat az életében.

Vannak, akik hisznek az asztrológiában, mert mások előttük tették, és alapvető emberi természetnek tartják a kíváncsiságot, de minél jobban belemerülnek az asztrológiába, annál világosabbá válnak a dolgok. Az állatövi dátumok, a jegyek.

Az állatöv jeleket életünk szinte minden területéhez társíthatjuk, és látni fogjuk, hogy valóban éleslátóak és helyesek. Horoszkópjaink egyediek, és segíthetnek megtalálni és felfedni erősségeinket, gyengeségeinket, valamint természetes tulajdonságainkat.

Az asztrológia abban is segíthet, hogy megtaláljuk, mely kapcsolatok kompatibilisek – és melyek nem. A horoszkóp kompatibilitás javíthatja kapcsolatainkat más csillagjegyekkel. Ha ismeri szerelmi lehetőségeit, a lehető legjobban kihasználhatja a lehetőségeket, és megteheti a megfelelő intézkedéseket, amelyek boldog szerelmi vagy házas élethez vezetnek.

Az asztrológia két fő szempontot vesz figyelembe: születési potenciálunkat, valamint a bolygók és a csillagok személyes horoszkópunkra gyakorolt ​​hatását. Segíthet kiválasztani a megfelelő karrier- és oktatási utat a jó és sikeres élethez.

Végül, de nem utolsósorban: hiszünk az asztrológiában, mert rólunk szól. A horoszkópom olyan, mint az életem tervrajza, amely pontosan akkor készült, amikor megszülettem. Ez azt jelenti, hogy a születési diagramom majdnem olyan egyedi, mint az ujjlenyomataim. Minden bolygó elhelyezkedése a horoszkópomban sokat elárul személyiségemről és sorsomról.

Az asztrokartográfia a helymeghatározó asztrológia egyik módszere, amely azt állítja, hogy a földrajzi elhelyezkedés különbségein keresztül azonosítja a változó életkörülményeket. Állítólag a születési diagramot a világ különböző területeivel összehasonlítva meghatározhatja, hogy melyik terület lesz a legsikeresebb.

Néhány Igaz Tény Az Asztrológiáról

Egy 1999-es tanulmány szerint a horoszkóp szó és az asztrológia a két legkeresettebb téma az interneten.

Az asztrológiát művészetnek és tudománynak is tekintik. Az asztrológia művészet, mert értelmezésre van szükség ahhoz, hogy a különböző szempontokat összehozzuk, és képet alkothassunk az egyén jellemvonásairól. Azonban az asztrológia matematikai részét is tudománynak tekintik, mert megköveteli a csillagászat és a matematika megértését.

IV. Sixtus volt az első katolikus pápa, aki horoszkópot rajzolt és értelmezett, X. Leó és III. Pál mindig asztrológusok tanácsaira támaszkodott, míg II. Julius asztrológiailag választotta meg koronázási dátumát.

Ide kattintva megtudhatod milyen a csillagjegyed és mi jellemző még rád. 

Ide kattintva megtudhatod milyen jegyben születtél a kínai horoszkóp szerint és mi vár rád.


Laza Ezotéria - Horoszkóp