A víz életünk alapja - mennyire ismered?

H2O Vízkvíz - Mennyit tudsz a vízről?

Mennyire ismered Önmagad? - tehetnénk fel akár viccesen is a kérdést, hiszen egy felnőtt férfi testének kb. 60%-a, míg egy felnőtt hölgy testének kb. 50-55%-a vízből áll. Amikor megszületik a gyermekünk, akkor "kémiailag" közel 70% víz jön a világra, hiszen egy csecsemő testének ilyen magas arányban víz az alkotóeleme. Mennyire ismerjük tehát alkotóelemünket, az élet alapjait jelentő vizet? Tudományos kvízünk segítségével tesztelheted magad és némi tudásra is szert tehetsz.

Szeretnél természetes gyógyulást találni egészségügyi problémádra? Szeretnéd elkerülni a sok gyógyszer beszedését és a gyógyszerszedéssel járó kockázatokat? 

Akkor szerencsés vagy, hogy Magyarországon élsz, hiszen hazánk nagyon gazdag gyógy- és termálfürdőkben, ahol szinte mindenféle panaszra találhatsz megfelelő gyógyvizet.

A Számoldki.hu - Magyarország legnagyobb kalkulátor gyűjtő  portálja - elkészítette a hazai gyógyfürdők adatbázisát, így az összes gyógyvízről tudjuk, hogy melyik milyen betegségre való. És ezt most megosztjuk az olvasóinkkal is.

Melyik gyógyvizünk milyen betegségre jó? - kalkulátor

Melyik gyógyvíz való az én bajomra? - kalkulátor 

Mennyi az ára jelenleg hazánlkban a vízben? Mennyit kell fizetni egy köbméter után? És hány forintba kerül a csatorna díj? És a vízterhelési díj mennyibe kerül? Kell-e fizetni alapdíjat a víz-közmű számlában? 

A SzámoldKi.hu víz- és csatornadíj kalkulátora - IDE -kattintva - megmutatja az árakat. 

Minden termálvíz gyógyvíz? És minden gyógyvíz hévíz is? És akkor az ásványvizet csak isszuk vagy fürdünk is benne? Számtalan kérdéskombináció tehető fel a termálvíz, hévíz, gyógyvíz és az ásványvíz összefüggésében. Tegyünk egy kis rendet ebben!

Magyarország nagyon gazdag termálvizekben vagy más néven hévizekben. Az ország területének háromnegyed része alatt van termálvíz, ami Európai viszonylatban is kiemelkedő. A termálvíz vagy hévíz 30 Celsius fok feletti rétegvizet jelenti, ami fürdőzésre, és fűtésre is egyaránt alkalmas.

Ásványvíznek akkor nevezhetünk egy feltörő vizet, ha abban az oldott ásványianyag-tartalom eléri az 500 mg/ liter értéket. A csapvíz ennek az oldott ásványi anyagnak csupán a felét vagy harmadát tartalmazza. Attól függ, hogy hol tartózkodunk és az ország mely pontján nyitjuk meg a vízcsapot.

Gyógyvíz az a víz, amely igazoltan betegségek gyógyítására alkalmas ásványvíz. A gyógyvíz kategóriát bakteriális, kémiai, és különböző tesztek sikeres elvégzése után lehet „kivívni”. A folyamatos hatósági vízellenőrzés pedig biztosítja, hogy a gyógyvíz kategóriának továbbra is megfelel a gyógyvíznek minősített víz. A gyógyvizek ásványanyag tartalma akár tízszerese is lehet az ásványvizekének. Ezért van az, hogy amikor gyógyvízben üldögélünk vagy gyógyvizes ivókúrán vagyunk, akkor a medencében eltöltött időt vagy az elfogyasztott vízmennyiséget bizonyos határok között tartsuk. Ehhez kapcsolódik a fürdőfáradtságról szóló Tudtad-e írásunk.

Tehát elmondhatjuk ez alapján, hogy nem minden termál vagy hévíz gyógyvíz, de minden gyógyvíz ásványvíz.

Kalkulátorunk segítségével megtudhatod, hogy melyik gyógyvíz milyen betegséget gyógyít.

H2O Vízkvíz - Mennyit tudsz a vízről?
A víz életünk alapja - mennyire ismered?
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: