Az önkielégítés akkor válik problémássá, ha az egyén általa választott módszerrel sérülést szenved, vagy túlzottan gyakran végez önkéntes önkielégítést, amely negatívan befolyásolja a mindennapi életét, az érzelmi vagy szociális kapcsolatait, vagy akár a munkáját.

Azonban, ha az önkielégítést biztonságosan végezzük, és nem túlzottan gyakran, akkor általában nem jelent egészségügyi kockázatot.

Fontos azonban, hogy tiszta kezekkel végezzük, és ne használjunk olyan eszközöket, amelyek sérülést okozhatnak, mint például üveg, műanyag vagy éles tárgyak. Ha bármilyen kellemetlen tünetet tapasztalunk az önkielégítés után, vagy ha bármilyen kérdésünk van, érdemes konzultálni egy orvossal.

Cikkünk végén található pénisz méret kalkulátorral kiszámolhatod, hogy a férfiasságod mérete a Többi férfihoz képest mekkora.

Napi hány önkielégítés/maszturbáció tekinthető a mai tudományos kutatások szerint már egészségtelennek?

Az egészséges és normális önkielégítés gyakorisága nagyon egyéni, és nem lehet pontosan meghatározni, hogy hány alkalommal tekinthető egészségesnek vagy egészségtelennek. Az önkielégítés gyakorisága az egyéni szexuális igények és a saját test reakcióitól függ.

A modern tudományos kutatások nem határoznak meg konkrét napi vagy heti határokat a normális vagy egészségtelen önkielégítéshez. Általánosságban elmondható, hogy ha az önkielégítés nem zavarja az élet más területeit, mint például az érzelmi vagy szociális kapcsolatait, és nem okoz fájdalmat vagy sérülést, akkor általában nem jelent egészségügyi kockázatot.

Azonban, ha valaki úgy érzi, hogy az önkielégítés negatívan befolyásolja a mindennapi életét, vagy jelentős időt és energiát vesz el, akkor érdemes beszélni egy szakemberrel, aki segíthet meghatározni, hogy mi tekinthető normálisnak az egyén számára.

Van bármilyen elérhető kutatási adat arra vonatkozóan, hogy a férfiak általában hány százaléka végez önkielégítést és arról, hogy ezt milyen gyakran teszi?

Igen, vannak elérhető kutatási adatok arról, hogy a férfiak hány százaléka végez önkielégítést és arról, hogy milyen gyakran teszik. Az adatok azonban nagyon változóak lehetnek a mintavétel és a kutatási módszer függvényében.

Az Amerikai Szexuális Egészségügyi Szövetség (ASHA) szerint a férfiak kb. 95%-a legalább egyszer végzett önkielégítést életében. Egy másik kutatás szerint az amerikai férfiak körülbelül 80%-a végez önkielégítést legalább egyszer havonta, és kb. 60%-uk rendszeresen végez önkielégítést hetente legalább egyszer.

Egy 2019-ben megjelent nemzetközi kutatás azt találta, hogy a résztvevő férfiak több mint 70%-a rendszeresen végez önkielégítést, azok közül is 23,8% heti legalább egyszer, míg a többi résztvevő 1-3 alkalommal havonta vagy ritkábban végzi az önkielégítést.

Azonban fontos megjegyezni, hogy ezek csak általános statisztikák, és a valóságban minden egyes egyénnek más lehet a szexuális igénye és szokása.

A cikkhez ajánlott kalkulátorunk


Egészség Szex