Uszkár, aki boldog, ha úszhat

Az uszkár kitenyésztésénél fontos szempont volt az apportírozás és a vadászat. Napjainkban is előszeretettel használják ezekre a feladatokra. Gyakorlatilag a vérében van az úszás, ezért a vízparton remek társ tud lenni. Imádja az elismeréseket, ezért szereti lenyűgözni a gazdáját, többnyire a gyerekekkel és más kutyákkal is megtalálja a közös hangot. Az intelligensebb fajták közé tartozik, ennek köszönhetően könnyen tanulnak, jók védelmezésben és kutyasportokban. 

Újfundlandi, aki kiment a vízből

Az újfundlandi mellett a horgász garantáltan biztonságban érezheti magát a parton, mert nem csak magára tud vigyázni ez a kutya, hanem a horgászra is. Az újfundland bundája dupla rétegű, tappancsain úszóhártyák vannak, az ereje pedig óriási. A remek fizikai adottságai mellé nagy bátorság és határozottság társul. Ezek a tulajdonságok tökéletes védelmezővé teszik, de gyengéd is tud lenni, a gyerekekkel pedig kimondottan barátságos. 

A hálót is megfogó portugál vízikutya

Az egykori amerikai elnök, Obama is nagyon szereti ezt a fajtát, kettőt is tart otthonában. A portugál vizikutyát kimondottan a vízbe eső háló kihúzására és a hálóból kiszökő halak visszaterelésére képzeték. Remekül tud úszni és búvárkodni, ezért előszeretettel vetik be vízi mentésnél. Érdekes adat, hogy hajók közötti üzenetszállításban is megállta már a helyét. A hullámos bundája lepergeti a vizet, úszóhártyás lábai erősek, a vizet kimondottan kedveli, tehát ideális társa tud lenni bármelyik horgásznak. Roppant barátságos fajta, imádja az ember közelségét, ráadásul nagyon okos, így könnyen tanítható.

A kutyát érdemes menhelyről választani, viszont ha a horgászkészleted szeretnéd bővíteni, akkor mindenképpen nézz körül a Fishinda oldalán.

Labrador Retriever

A labrador remek partner lehet egy nyugodt horgászatnál, ugyanis szavak nélkül is tudja, mi a teendő. A testbeszéd és a kézjel bőven elég a labradornak ahhoz, hogy észrevegye a rá váró feladatot. Úszni és apportírozni is remekül tud, a vízlepergető és meleg bundája miatt még a hidegebb vizekben is megállja a helyét. Szájával képes annyira finoman harapni, hogy még egy tojás is épségben megússza, ezért halak kifogására is ki lehet képezni. 

Angol szetter

Az angol szetter vadászképességeit világszinten elismerik és becsülik. Intelligens, gyengéd és szociális fajta, ezért leginkább azoknak lehet megfelelő, akik egy barátságos, szeretetre méltó és állandóan éber társat szeretnének a horgászathoz.


Állatvilág