Már megint kinőtte a gyerek a bicaját!

Amikor a lurkónak vásárolsz bicót, fontos szempont, hogy élményt nyújtson számára és kényelmesen tekerhessen vele. A Kerekparom.hu: Kerékpár Webshop gyerekbicikli kínálatában bármely korosztály számára megtalálod az ideálisat.

Vannak, akik úgy vélik, hogy a gyerkőc hozzánő a biciklihez, azonban ez meggondolatlan taktika. Amellett, hogy egy nagyobb kerékpár kényelmetlen, még balesetveszélyes is. Az egész bringázás alapvetően a biztonságérzet megteremtéséről szól, ha ez nem alakul ki egészen pici korban, akkor feltehetően a gyerek nem fogja szeretni ezt a mozgási lehetőséget. Konklúzió: ne vegyünk sem túl kicsi, sem túl nagy cangát a gyerekünknek!

Hogyan találod meg az ideális méretet?

A méretválasztás mindig nagy dilemma a szülők számára. Előfordul az is, hogy valaki csak a korból indul ki, de ez nem a helyes irány. Az életkor alapvetően meghatározza, hogy mekkora méretű darab illik a gyerkőchöz, de a testfelépítés a mérvadóbb, ezért minden esetben a magasság legyen a választási szempont.

Így jönnek sorba a járgányok: a triciklik és egyéb járgányok, a futóbiciklik, ezt követően a 12”-os, a 14”-os, a 16”-os, a 20”-os, majd a 24”-os kerékpár. Utóbbi a már iskolás gyermekek számára ideális, egészen pontosan a 8-12 éves, 125-150 cm magas és 60-72 cm lábhosszal rendelkezők nyugodtan tekerhetik.

Az sem elhanyagolható, hogy milyen biciklit szerzünk be, ugyanis a kialakítás és a minőség nagyban eltérhet a változatok között. Egy menő 24”-os Explorer gyerekbringa egyedi rózsaszín, lila, fehér színeivel a legtöbb kislányt elvarázsolja. A Hi-Ten acélváz és -villa erős szerkezet alkot együtt, az MTB hajtómű pedig biztosítja az egyenletes hajtást, továbbá a 18 sebességfokozat és a 6 sebességes hátsó váltó, illetve a V-fék megkönnyíti a körülményekhez való alkalmazkodást.

Gyerekbiciklik 24” - mi a divat e téren?

A fentiekben betekintést nyertél a gyerekbiciklik világába, azonban ez ennyiben nem ér véget. A Neuzer Bobby letisztult feketében és celeste zöldben tündököl és a strapabíró tulajdonságával kiemelkedik.

A fiús canga váza és villája szintén Hi-Ten acélból készült, a fékek pedig Alhonga V-fékek. A bicikli Shimano váltórendszerrel felszerelt, amely a kalandozás legfontosabb kiegészítője, hiszen optimális sebességű haladást biztosít.

Ugyancsak népszerű márka a Capriolo, a Csepel és a Visitor is, mellényúlni nem fogsz egyikkel sem.

Ne feledd: a bringamérettel nem szabad viccelni, csakis a passzoló kétkerekűvel fogja élvezni a gyerek a tekerést! Ha bizonytalan vagy, akkor nyugodt szívvel keresd a Kerekparom.hu: Kerékpár Webshop csapatát, akik készséggel elkalauzolnak a bringavilágban!


Sport Gyermek