Tanulóként keresel érdekes fejtörőket, játékos logikai kiadványokat, de bizonytalan vagy, mi illik igazán hozzád? Segítünk eligazodni az útvesztőben! 

Matematika

A matematika lehet izgalmas kihívás, mindez hozzáállás és jó tankönyv függvénye. Na és persze tanárfüggő is. Ami első osztályban még érdekes, második vagy harmadikban, ahogy bővül a tananyag, egyre nehezebbnek bizonyul. De nem a Róka Sándor-féle Játékos matematikai gyakorló 2-3. osztályosoknak könyvvel, melyben 48 szórakoztató feladatsor található megoldásokkal együtt. Ugyanilyen feladatgyűjtemény nagyobbaknak is létezik, 8. osztályosoknak is. De vannak célzottan felvételit segítő feladatgyűjtemények is, például Balogh Erika: Matematika felvételi feladatsorok 1-3, vagy a többrészes Válogatott matematika felvételi feladatsorok.

A Pons kiadványok nem csak nyelvkönyvekből jeleskednek, matekból is találunk érdekességet. Egyik ilyen gyakran keresett könyv a Gyakori hibák A-Z matematika könyv.

Magyar nyelv és irodalom

Ha nem igazán megy a helyesírás vagy a nyelvtan, próbáld ki játékos formában és meglátod, így sokkal könnyebb lesz! Játékos helyesírási gyakorló, valamint Játékos nyelvtani gyakorló és olvasási gyakorló munkafüzetek több korosztály számára is találhatók ma már a könyvespolcokon.

Ha nem szeretnél könyvesboltba menni, válaszd a webes rendelést. Az Oxford Corner Könyvesbolt webshopjában sokféle gyakorlókönyvet találsz, de számos nyelvtanulást segítő kiadvánnyal is találkozhatsz. Most a legtöbb könyvet kedvezményesen szerezheted be tőlük, siess, hogy ne maradj le az akciókról!

Kompetenciaalapú munkafüzetek valamennyi általános iskolai osztály számára elérhetők, melyek akár tanároknak is hasznos útmutatóul szolgálnak a mindennapi tanítás során.

6 osztályos gimnáziumba készülőknek ajánlott a 15 matematikai és 15 magyar feladatsort megoldókulccsal együtt tartalmazó 6 osztályos gimnáziumi felvételi feladatsorok könyv.

Környezetismeret, készségfejlesztők

Matricával színesítve a Varázslatok környezetismeret segítséget nyújt az első évfolyamosoknak a tanultak elsajátításához. A Tudod-e? részei számos érdekes információt tartalmaznak, amivel könnyebb megérteni a sokszor bonyolultnak tűnő jelenségeket.

Léteznek remek fejtörők játékos formában már óvodásoknak is. A Rejtett képek sorozat 4-12 éves gyerekek számára íródott, a sok érdekes részből bárki könnyen talál gyermeke szívéhez közel állót.


Gyermek Kultúra Iskola