„A Binance a felhasználói élmény javításán, olyan, a mindennapi életben jól használható, biztonságos pénzügyi eszközök fejlesztésén dolgozik, amik az egész iparágat kivezethetik a jelenlegi válságból” – közölte évértékelőjében a világ legnagyobb kriptodőzsdéje.

Tavalyi eredmények, idei tervek 

Kiemelték, az egész iparágat megrázó vállalati csődhullám közepette bizonyították, megállják helyüket a válságban. Erőforrásaikat rövid időn belül a blokkláncrendszerek iránti bizalom helyreállítására és az életminőségét javító szolgáltatások fejlesztésére csoportosították. 

Miközben a kriptoszektor más szereplői jelentős leépítéseket hajtottak végre, vagy leállították a munkaerőfelvételt, a Binance több mint 100 országból, több mint 7500 szakembert foglalkoztat. 10 millió BUSD-vel segítették az ukrajnai humanitárius válság enyhítését célzó erőfeszítéseket, a világon elsőként adtak ki menekült kriptokártyát. 

2022-ben a Binance több intézkedést hozott a jogszabályi megfelelőség javítása érdekében, miközben továbbra is a piac egyik legjobb Web3 felhasználói élményét nyújtotta.

„A termékfejlesztésre továbbra is jelentős összegeket fordítunk, nagyban támaszkodunk a felhasználói visszajelzésekre. A stratégiánkkal szeretnénk példát mutatni iparág számára. Hiszünk abban, ha a felhasználók érdekeit tartjuk szem előtt, 2023-ban növekedni és fejleszteni tudunk, miközben alkalmazkodunk az új körülményekhez” – olvasható a dokumentumban.

Célkeresztben a kiberbiztonság

Kiemelték, olyan, a felhasználók védelmét szolgáló, biztonságos ökoszisztémát építenek, amely mindenben megfelel a törvényi előírásoknak, miközben segítik a hatóságokat és a döntéshozókat a megfelelő jogszabályi környezet kialakításában.

A Binance már ezekre a célokra tekintettel vásárolt licenszjogokat tavaly, engedélyeket szerzett, termékeket jegyeztetett be öt kontinensen, 14 joghatóságon belül. Tavaly jelentősen növelték saját platformjuk biztonságát, a compliance-ért (megfelelőségért) felelős munkatársaik számát megötszörözték.

A vállalat tavaly több mint 70 workshopot szervezett a hatósági együttműködés és a digitális pénzügyi kiberbűnözés témakörében, több mint 47 000 hatósági megkeresésre válaszolt. Az iparág szereplői közül elsőként a Binance csatlakozott a NCFTA-hoz, az amerikai kiberbűnözés elleni és továbbképzésért felelős szervezethez. A cég tavaly óta a korábbinál több, hatóságok által kiállított dokumentumot követel meg a felhasználók azonosításához, felgyorsította a folyamatot, valós idejű fényképminőség-elemzést vezetett be.

A felhasználói bizalom helyreállítása érdekében a Binance vezérigazgatója Changpeng Zhao (CZ) tavaly egy hat pontból álló javaslatcsomagot mutatott be. Az átláthatóság megerősítésére a vállalat olyan rendszert indított el, amellyel a felhasználók megbizonyosodhatnak arról, hogy a Binance helytáll a befektetett pénzéért. 

Ezt egészíti ki egy igazolás a biztosíték meglétéről minden Binance-token esetében. Immár 128 millió felhasználójának védelme érdekében, a vállalat 1 milliárd dollárra növelte a vészhelyzeti tartalékként szolgáló pénzügyi alapját. 

Innovációs eredmények

A Binance tavaly 1 milliárd dollárt fordított az iparágat megújító, a felhasználóknak értéket teremtő innovációkra, amelyet egy új Industry Recovery Initiative alapban helyezett el azzal a kikötéssel, hogy amennyiben szükséges, az összeget 2 milliárd dollárra emeli. 500 millió dollárt fektetett a Web3 és a blokklánctechnológiai fejlesztésekbe, elindította inkubációs programja ötödik szakaszát, valamint 14 stratégiai felvásárlásról szóló megállapodást, és 61 tokenkockázati ügyletet zárt le tavaly. 

A Binance 2022-ben ünnepelte alapításának ötödik évfordulóját egy olyan párizsi eseménnyel, amelyen háromezren vettek részt személyesen, másfél millióan követtek virtuálisan. Milliók vettek részt világszerte a Binance több százra tehető online és offline közösségi eseményein.  


Pénzügy