A babaáruházak professzionális szobai játékokat kínálnak a gyerekek számára. Ezek a beltéri játékok nem csak élményt adnak, hanem fejlesztik is a kicsiket. Létrák, csúszdák, labdák és szuper búvóhelyek, amelyek ma már otthon is megvalósíthatóak.

Szobai labdamedencék

Az egyik legnagyobb népszerűségnek a játszóházakban a kis labdákkal teli medencék örvendenek. Ezeket a minőségi labdatartályokat már szobai méretben is forgalmazzák, így könnyen beszerezhetünk egyet a gyerekszobába. Többféle kivitelben elérhetőek a medencék, kör vagy négyzet formában is kaphatóak. A medencékhez általában kis labdákat is csomagolnak, azonban még nagyobb az élmény, ha még több a labda. 

Ügyeljünk rá, hogy a medence pereme elég stabil legyen, nehogy kiessen belőle a csemete. Legyen kellően merev és egyúttal puha is. Így biztosan nem történik baj a legvadabb játék közben sem. Ami talán még fontosabb, az a kis labdák anyagösszetétele. 

Olyan terméket vásároljunk, amelynek biztonságát tanúsítvány igazolja. Ugyanis nedvesség vagy hő hatására káros anyagok oldódhatnak ki a műanyagból. Válasszunk ezektől az anyagoktól mentes kislabdákat, ugyanis a gyerekek garantáltan a szájukba veszik majd őket.

Labdamedencéhez csúszda is jár

Hogy a szobai játszóházban teljes legyen a játékélmény, beszerezhetünk egy csúszdát, amelyről a kicsik a labdamedencébe érkeznek. Válasszunk stabil, nem túl magas csúszdát, amely peremmel is rendelkezik. Elérhetőek műanyag és természetes anyagú, facsúszdák. Tartsuk szem előtt a bababarát anyagösszetételt. 

A csúszdáról való lecsúszás nagyon jó szórakozás, azonban a létrán való felmászás is nagyon hasznos. A váltott kéz- és lábmozgás, a mászás közbeni koordináció kiválóan fejleszti a gyerekek idegrendszerét. Épp ezért akkor is érdemes lehet labdamedencét és csúszdát vásárolni, ha gyermekünknek fejlesztésre van szüksége. Ezekkel a játékokkal ezt észrevétlenül tehetjük meg.

Meghitt kuckó az indián sátor

A gyerekek nagyon szeretnek bunkert építeni, és elbújni a kíváncsi felnőttek szemei elől. Az indián sátrat formázó, készen kapható textil búvóhelyek épp a bunkerélményt nyújtják a kicsiknek. Azzal a különbséggel, hogy az anyukáknak nem kell előszedniük az otthoni ágyneműhuzat- és pokróckészleteket. 

Ezek a kuckók a meghitt elvonulás színterei is lehetnek. Azonban a gyerekek fantáziáját is beindítják, és élénk szerepjátékok is játszódhatnak a sátorban. A textiltető félhomályában ülve elmesélhetjük nekik a híres történeteket a különböző indián törzsekről. 

Ráadásul nem csak a kicsik, de a nagyobb testvérek is hálásan töltenek majd itt néhány nyugodt percet. A szülőknek is garantáltan élmény, ha házhoz jön a játszóház.


Gyermek