Sokszor nehéz kitalálni, mivel is varázsoljuk hangulatossá az estét, milyen kiegészítők kerüljenek az asztalra, hogy egyedi bája legyen, de mégse keltse a túlzsúfoltság érzetét. Azok a kiegészítők az igazán hangulatosak, melyek egyúttal használati tárgyak is.

Szeretnénk bemutatni néhány, borozáshoz igazán ideális ötletet, melyek garantáltan egyediek és ötletesek!

Borgallér boroskészlet

Ha ezzel a kis ötlettel az asztalon várja meghívott vendégét, biztos lehet abban, hogy szóvá teszi, mégpedig jó értelemben ezt a különleges kiegészítőt.

A borgallér egy ovális színes vagy egyszínű falap, melynek közepén egy furat található, két végén pedig vékony bevágást ejtenek. A középső furatot a borosüveg nyakára kell helyezni, az üveg szélesedő részén áll meg a bortartó. Ezután a két poharat a két ovális vég bevágásába tesszük, előkészületekkor fejjel lefelé fordítva, majd később, amikor már használatban vannak a poharak, akár talppal lefelé, teli borospohár fogójaként is szolgálhat.

Egyszerű találmány, ám mégis stílusosabb, mint két pohár és egy borosüveg az asztalon. Nem beszélve arról, hogy a bor és a fa nyers színe tökéletes összhangot alkot bárhol, bármikor.

Egyensúly bortartó

Egy roppant egyszerű és frappáns találmány, melyben a borosüveg úgy tűnik, a konyhapult felett lebeg. 30 fokos szöget zár be, melyben megfelelő magasságban és megfelelő méretben egy furat található, ahová a borosüveg nyakát kell helyezni. Ezután mesziről úgy tűnik, a borosüveg a fizika törvényeit meghazudtolva vízszintesen “lebeg” a konyhapult felett, pedig valójában semmi varázslat nincs benne. Még ha első ránézésre úgy is tűnik, hogy labilis szerkezet, nem kell aggódni, az egyensúly bortartónk teljesen stabilan fog állni.

Ilyen, és ehhez hasonló különlegességeket a Fajándékok.hu kínálatában találunk. A magyar  kézműves  vállalkozás több mint 20 éve készít fából használati és dísztárgyakat, melyeket híres nemzetközi és hazai várásokon, továbbá a webáruházukon keresztül értékesítenek.

Magyarország órák

Bár nem kifejezetten borozáshoz alkalmas, de az idő múlását mindig pontosan mutatják a Magyarország órák. Kis- és Nagy-Magyarország 3D hatással egy faliórába faragva ajándékba is nagyszerű ötlet.

Ha fa ajándéktárgyat keres, olyan helyről vásároljon, ami megbízható minőségben alakítja át és kezeli a fát. A természet adta alapanyagban rendkívül sok lehetőség rejlik, de hozzáértő szakember szükséges a megvalósításhoz, különben akár még balesetveszélyes is lehet.


Laza