Ma reggel elindulhatott némi korrekció: 397 körül jár az EURHUF jegyzése. A héten a hazai jegybankra figyelünk: kedden tartja júniusi kamatdöntő ülését az MNB. Amennyiben az árfolyam tovább korrigál, úgy 25 bázispontos vágással tovább lassíthat központi bank, de nem zárható ki a tartás sem.

Amit mindenképp várunk az MNB-től az a kamatcsökkentési ciklus lezárásának kommunikálása. Júniusi döntésről lévén szó a jegybank ismertetni fogja legfrissebb előrejelzéseit is.

eurhuf árfolyam

EURUSD árfolyam: 1,07-nél stabilizálódott a kurzus

A nemzetközi devizapiacon mintegy fél százalékot erősödött a dollár az euróval szemben pénteken. Ezzel együtt 1,07-nél egyelőre megállapodni látszik a kurzus. Az elmúlt bő egy hétben nagyjából két százalékot hozott az amerikai deviza a közös európai fizetőeszközön, melyben jelentős szerepet játszik a francia belpolitikai bizonytalanság, valamint a Fed a kamatpályájának újbóli, enyhe emelkedése.

Hétfő reggel is 1,07 magasságában oldalazik az EURUSD kurzusa. Az előttünk álló héten főként konjunktúra felmérések eredményeire figyelünk tengeren innen és túl is.


Pénzügy