A cikkben megmutatjuk tehát a feltörlő robot működési elvét, ki fogunk térni az egyes törléstípusok sajátosságaira, emellett pedig két konkrét modell használatának az előnyeire is rávilágítunk.

Miben nyilvánul meg a feltörlő robot hasznossága?

Az elnevezésüknek megfelelően a feltörlő robotok száraz és nedves törlést végeznek, méghozzá mikroszálas kendővel vagy pedig eldobható törlőpaddal. Habár a felmosást nem helyettesítik, ugyanakkor a padló fényességéről hatékonyan gondoskodnak.

A használat előtt egy porszívó segítségével mindenképp célszerű eltüntetni a port és a padlón heverő egyéb koszt, mert ellenkező esetben a feltörlő robot csak tologatni fogja azt. Ez a készülék tehát akkor a leghatékonyabb, ha egy megfelelően előkészített felületen tud dolgozni.

Ekkor viszont roppant eredményesen teszi a dolgát, aminek az eredménye fényesen csillogó, esztétikus padló lesz.

A Braava 390t működésének sajátosságai a gyakorlatban

NorthStarTM elnevezést kapott az a speciális navigációs rendszer, aminek a segítségével ez a készülék dolgozik. Száraz és nedves mikroszálas kendővel is el van látva, amiket egyébként mosógépben tudunk tisztítani, és tetszés szerint többször is használhatunk.

A nedves törlésről a készülék aljára mágnesként feltapadó takarítóbetét gondoskodik, ami egyben a víztartálynak felel meg. Miután feltöltöttük, alulról csepegteti a vizet a törlőkendőre, a kendő pedig így folyamatosan nedves maradhat.

A Braava 390t további nagy előnye a csendes működés. Ennek köszönhetően akár éjszaka is munkára foghatjuk, mert senkit sem fog zavarni alvás vagy pihenés közben.

Amennyiben érdekel a készülék, érdemes körülnézni a Házirobotok.hu webáruháznál kapható feltörlő robotok között.

Erre számíthatunk a Braava Jet 240 feltörlő robot használatával

Ennél a modellnél az úgynevezett iAdapt 2.0 elnevezésű programozás gondoskodik a zavartalan mozgásról. A Braava 390t-hez viszonyítva némileg kisebb méretekkel rendelkezik, ennek köszönhetően főként a szűkebb helyeken javasolt az alkalmazása.

Száraz, nedves, illetve kifejezetten vizes törlésre is alkalmazhatjuk. Az egyes variációk között úgy tudunk váltani, hogy a készülék aljára a célnak megfelelő törlőpadot illesztjük fel. A nedves törlésnél egyébként ennél a készüléknél másfajta működési elv érvényesül.

A feltörlő robot elején egy speciális fúvóka található, ami vizet permetez maga elé a padlóra. Miközben tehát halad előre, folyamatosan rezegteti a törlőfejet, ennek köszönhetően pedig hatékonyan takarítja a helyiséget.

A munka eredménye pedig nem lehet más, mint egy fényes padló, amire jó érzés lesz ránézni.


Otthon