A Wanderers podcast csatornája hetente frissül, szerdánként számíthatsz az új beszélgetésekre világutazókkal, túravezetőkkel nem mindennapi kalandjaikról. 

Kalandok Latin-Amerikában - első évad, első epizód

A legelső adásban Mátai András utazó blogger, túravezető, Dél-Amerika-rajongó mesél élményeiről. András nem csak utasként járt Kolumbiában, hanem ott élt és dolgozott is. A beszélgetésben hallhatsz arról, hogy mennyire biztonságos Latin-Amerikába utazni, mit lehet kezdeni a kokainhelyzettel, mik azok a favellák, és mit jelent papayát adni. 

Indonézia rejtett tájai - első évad, második epizód

Gueth Péter ösztöndíjasként három évet élt Indonéziában, így elsősorban mint szakértő és indonéz lakos mesél a szigetvilágban átélt kalandjairól. Például arról, hogy az idegen iránti tisztelet jele a csirkeáldozat egy szinte a világtól elzárt közösségben. Továbbá hogyan érezte magát otthon, miközben a hazájától több mint tízezer kilométer választotta el és milyen törzsi rituáléra érdemes felkészülni a turistáknak.

Hegymászásról csak őszintén - első évad, harmadik epizód

Három túrázó, akik három hetet töltöttek egy hegyen, tíz napot egy barlangban, mesél a hegymászás és barlangászat veszélyeiről. Hogyan lehet felkészülni és a felkészülést komolyan venni, ezzel elkerülve az igazán kritikus helyzeteket. Milyen megélni és átélni a magashegyi betegséget, miként hatnak a túrázóra az objektív és szubjektív veszélyek. 

Van-e alapja annak, hogy a Kelet-Európából érkező hegymászókkal történik a legtöbb baleset? 

Ki mit gondol az iszlámról, és mi az igazság - első évad, negyedik epizód

Cseh Zsombor szenvedélyes iszlámvilág-rajongó, túravezetőként, fotóriperterként és egyszerű utazóként is rengetegszer megfordult már a Közel-Kelet országaiban. Itthon szívesen tart fotós előadásokat, hogy az iszlám kultúráról, utazásairól meséljen. Most a Wanderers podcastban hallgatható, mit mond a muszlim férfiakról, az iszlám vallás erőszakosságáról. Tippeket ad, hova érdemes utazni, ha igazán az iszlám kultúra értékeivel szeretnénk megismerkedni. Lelkesen mesél az iráni vendégszeretetről, és arról is: mit illik és mit nem illik egy fotósnak lencsevégre kapni. 

Romantikus-e a szélcsend a tengeren? - első évad, ötödik epizód

Teodóra és Hunor évekig élt Japánban, azon belül Okinaván, majd vitorlás hajóra szálltak és felfedezték Óceániát. A beszélgetésből megtudhatjuk, hogy miért kezd el egy magyar lány Japánban tahiti táncot tanulni, hogyan válik valaki az amerikai haditengerészet technikusává. Milyen érzés a semmi közepén átélni a civilizációtól távoli létezést. Mire tanít a mozdulatlanság és a nyílt tengeren átélt éjszakák csendje.


Utazás