Márpedig értelemszerűen nem szeretnénk, hogy az otthonunkban penész alakuljon ki a rossz minőségű levegő miatt. Rövid bejegyzésünkben bemutatjuk, hogy miként lehet hatékonyan elejét venni ennek a problémának.

Ahogyan a túlzottan párás levegő a mai otthonokban kialakul

Manapság divatos lett a régi ablakokat hermetikusan záró, műanyag változatokra cserélni. Ez egyértelműen pozitív hatással van a hónap végén érkező fűtésszámlára, ellenben rossz hatást gyakorol a helyiségekben uralkodó levegő minőségére.

Az olyan mindennapi tevékenységek, mint a tisztálkodás, a főzés vagy a mosás és szárítás ugyanis a pára kialakulását okozzák. Hogyha a lakásban nincs megfelelő légáramlás, akkor ez a párás és nehéz levegő huzamosabb ideig ott fog maradni.

A pára hosszabb távú negatív következményei

Hogyha nincs megoldva a párás levegő távozásának az útja, akkor bizony a nehéz levegő bent fog ragadni a lakásban. Ez pedig egyáltalán nem nevezhető ideálisnak az ott tartózkodók komfortérzetére, illetve egészségükre is káros lehet.

A nehéz, illetve párás körülmények között ugyanis nem csak a poratka képes gyorsabban szaporodni, hanem az egyes vírusok és baktériumok megjelenése is hatványozott lesz.

Nem beszélve arról, hogy a negatív folyamat eredményeként a penész is könnyen megtelepszik az otthonban.

A párátlanító berendezés hatékony megoldást jelent

Az ablakok és ajtók nyitása által a rendszeres szellőztetés sajnos nem mindig megoldható. Ennek megfelelően, ha optimális megoldást szeretnénk találni a problémára, akkor abszolút érdemes beszerezni egy háztartási párátlanító készüléket.

Egy professzionális párátlanító ugyanis olyan módon képes tisztítani a helyiség levegőjét, hogy szinte észre sem vesszük a jelenlétét. Ráadásul ezek a készülékek rendszerint mobilak és könnyen mozgathatók. Ennek megfelelően azokban a helyiségekben tudjuk elhelyezni őket, ahol éppen tartózkodni szeretnénk, vagy ahol a leginkább szükség van rájuk.

A háztartási párátlanító tehát ideális választás akár egy újépítésű, akár egy régebben épült ingatlan esetében is, mert a segítségével gondoskodni tudunk a helyiségekben uralkodó levegő jó minőségéről.


Otthon