A VÉDA rendszer kialakítása

A VÉDA, vagyis a Közúti Intelligens Kamerahálózat mára már az ország teljes területén jelen van. Különlegessége, hogy nemcsak a sebességkorlátozások túllépését képes felismerni, hanem egyéb más közúti szabálytalanságok azonosítására is alkalmas. A sebességmérőket két nagy kategóriába sorolhatjuk: a fix helyre telepítettek, illetve a mozgatható változatok. A működési elvüket tekintve pedig két típust említhetünk: lézeres és radaros.

A VÉDA rendszer éles használatát viszonylag hosszú, két éves előkészítés, majd ezt követően több hónap tesztelés előzte meg. Így fejlesztették ki a traffipaxok használatát a lehető legtökéletesebbre.

Hogyan kerülhetjük el a büntetést?

Vajon mit tehetünk mi, egyszerű közlekedők, ha ki szeretnénk védeni a véletlen sebességtúllépésből adódó büntetéseket? Mindig meglepődhetünk, hogy hol és milyen módon történik mérés az út mentén vagy akár mozgó autóból. Nagyon sokszor rejtve történik a mérés, így egyáltalán nem is vehetjük észre. Vezetés közben adódhatnak olyan helyzetek, amikor akaratlanul is jobban megnyomjuk a gázpedált pl. előzés közben amikor gyorsítani kell. Egy újonnan kihelyezett sebességkorlátozó tábla is bonyodalmat jelenthet ilyen szempontból, ha későn vesszük észre. Számtalan helyzet adódhat, amelyre nem számítunk, mégis el szeretnénk kerülni a gyorshajtási bírságokat. A KIYO TECHNOLOGY által kifejlesztett lézerblokkoló maximálisan ideális eszköz lehet minden magyar autós számára erre a célra.

Mivel a VÉDA kamerarendszer nagyobb hányada lézeres elven állapítja meg az elhaladó gépjárművek sebességét, így mi is ez alapján tudunk védekezni ellene. Amennyiben aktív lézeres védelmet szeretnénk, hogy elkerüljenek minket a kellemetlen csekkek, akkor a lézerblokkoló lesz számunkra a legideálisabb választás. Ráadásul az eszköz hang- és fényjelzéssel is figyelmeztet minket, hogy közeledik a traffipax. Jelzés esetén tudjuk szabályozni a sebességünket, hogy elkerüljük a büntetést.

Rendkívül előnyös abból a tekintetből is a KIYO TECHNOLOGY aktív védelme, hogy a blokkolót elbújtathatjuk a kíváncsi szemek elől. Ez a dizájn szempontjából is rendkívül előnyös és senki nem fogja tőlünk kérdezgetni, hogy mi ez a fura eszköz az autónkon, hiszen nem fog feltűnően látszódni.

Ez annak köszönhető, hogy a berendezés kisméretű szenzorokkal rendelkezik, ennek megfelelően az elrejtése szakszerűen, tökéletesen megoldható. Ehhez szükségünk lesz egy speciális rendszámtáblakeretre is, amibe bele tudjuk szereltetni a lézerblokkolót.

Egyre több a mérés az utakon

Az elmúlt időszakban egyre sűrűbben jelennek meg cikkek azzal kapcsolatban, hogy újabb és újabb telepített mérőegységek jelennek meg az utak mentén. Az új szó, amelyet megismerhettünk: traffibox. Említhetjük akár Kaposfüredet, Szegedet és Győrött, folyamatosan bővül a városok sora, ahová traffipaxot helyeznek ki a rend őrei. Ahhoz, hogy ne lepődjünk meg egy újabb csekk érkezése miatt, amiért véletlenül belefutottunk egy mérésbe, érdemes professzionális traffipaxvédelmet választani.

Ha olyan eszközt választunk, amely még telepített adatbázissal is rendelkezik, akkor még hatékonyabban védekezhetünk a bírságok ellen. Egy igen összetett rendszer állhat rendelkezésünkre.

Reméljük a lézerblokkolóról leírtak téged is hozzásegítenek ahhoz, hogy a számodra legmegfelelőbb traffipaxvédelmet válaszd és elkerüldt a váratlan sárga csekkeket. Még több információért látogass el a KIYOTECHNOLOGY.COM weboldalra.


Autó