Aki nem ismerné, a metódus a következő:

A cikk végén megnézheted a videón, hogy miként zajlik élesben a hívás!

Felhívnak a bank ügyintézőjeként és arra hivatkoznak, hogy történt két nagy összegű tranzakció, amit csak úgy lehet törölni, ha a kliens megadja a kártyaadatait. Közben folyamatosan győzködik a biztonsági intézkedésekről.  (profik, mert ha nem a te bankodat említik akinél bankolsz ügyesen megkérdezik, hogy melyik a Te bankod és onnantól azt a bankot emlegeti.)

Arra hivatkoznak, hogy egy netbanki tiltást akarnak végrehajtani, amihez persze kellenek a bankkártyád adatai (kártyán szereplő név, számlaszám, lejárati idő, CVV kód).

 A csalók általában nagyon élethűen, banki kifejezéseket használva, meggyőzően kommunikálva verik át az áldozatokat. 

Elmondják az általános dolgokat, aztán kapcsolják a “felsőfokú szakembert” és indul a lehúzás. Fontos, hogy:

 

Legyetek nagyon résen, a bankok sosem kérik be a kártya adatokat sehol sem!


Szakítsd meg a hívást és hívd a bankodat a számlakivonaton szereplő számon!

Ide kattintva megnézheted, hogy dolgoznak a profik

 

Másik módszer amelyet a csalók előszeretettel használnak

 

A legújabb csalás az, amikor az ügyfelek a keresőoldalakon keresztül nem a bankok valódi, hanem a hamisított oldalaira lépnek be, ugyanis a csalók fizetnek azért, hogy a valódi oldal helyett az általuk telepített hamis oldal jelenjen meg első helyen a keresőkben. Ezeken az oldalakon keresztül könnyen megszerzik az ügyfelek azonosító adatait, még akkor is, ha az ügyfél elrontja a belépést, mert a valódi oldalon azonnal ellenőrzik, érvényesek-e a kódok. 

Ebben az esetben a szakemberek azt javasolják, hogy ne keresőből lépjenek be a bank oldalára, hanem mentsék el például a kedvencek közé a valódi oldal linkjét és onna lépjenek be a bank oldalára!

Emellett számos más módszer is létezik, az egyik ilyen a videóban is szereplő csalás, amikor banki ügyintézőnek adják ki magukat, és így próbálnak hozzáférni bizalmas adatokhoz. A csalók általában nagyon élethűen, banki kifejezéseket használva, meggyőzően kommunikálva verik át az áldozatokat. 


Pénzügy