Most megmutatjuk, milyen kézvédő krémek segíthetnek ebben. 

Miért szárad ki a kézbőr?

A kezünk elég nagy igénybevételnek van kitéve, ezért nem okolhatjuk kizárólag a hideg időt a kézbőr kiszáradásáért. Olyan mindennapi tevékenységek is kiszárítják a kezet, amelyekre elsőre talán nem is gondolnánk. A különböző kézfertőtlenítő szappanok, a légkondicionálás, a gyakori kézmosás, a forró vagy klóros víz, valamint a központi fűtés egyaránt szerepet játszhat a folyamatban. De hormonváltozások, az öregedés egyaránt megnevezhető konkrét okként, amelyek során jelentősen csökkenhet a bőr nedvességtartalma.

Legyen szó enyhén vagy extrémen érzékeny kézbőrről, minden esetben fontos, hogy odafigyeljünk annak megfelelő ápolására! A következő pár sorban most ehhez találsz néhány tippet!

Megelőzés - tippek és tanácsok

A bőr szárazságának kivédése a megfelelő bőrvédelemmel kezdődik. De mit tehetsz ennek érdekében?

Először is, óvd a bőröd a hideg levegőtől és a széltől! Másodszor, használj gumikesztyűt a takarítás alatt, hogy elkerüld a különféle vegyszerekkel való érintkezést! Aztán a gyakori fürdés sem tesz jót a száraz bőrnek, de mivel ezt nem kerülhetjük el, igyekezz forró víz helyett inkább langyos vízben fürödni! Végül, fogyassz elegendő mennyiségű vizet, és használj minőségi hidratálókrémeket! 

Ez utóbbi tevékenységben a Dr. Hertelendy kézvédő krémjei is segítenek, így kellő védelemmel láthatod el bőröd!

Milyen készítményeket érdemes használni? 

A kézvédő krém nem egyenlő a hidratálókrém fogalmával! Mi a különbség a kettő között? A hidratálókrémmel a bőr nedvességtartalmának külső növelését vagy a vízvesztés mértékét szeretnénk elérni. 

A kézvédő krémben szintén ott vannak ezek a hidratálóanyagok, azonban ez egyszerre táplálja és hidratálja a bőrt. Ösztönzi a bőr megújulását is hámlasztó hatásának köszönhetően, s egy speciális védőréteget is képez a kézen. Vannak például ún. citromos kesztyűkrémek, amelyek az extra száraz, erősen igénybevett és repedésre is hajlamos bőr ápolásában is segítenek. 

Amennyiben a rendszeres bőrápolás sem segít a tünetek enyhítésében, akkor az sem kizárt, hogy valamilyen gyulladás vagy ekcéma áll a háttérben. Ilyen esetben érdemes felkeresni orvosod, aki pontos diagnózist állít majd fel. A különböző gyógyszerkészítmények használata előtt ő a termékeket is véleményezheti.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvasd el a betegtájékoztatót, vagy kérdezd meg kezelőorvosod, gyógyszerészed!


Egészség