A párkapcsolatokon van mit javítani!


A megkérdezettek többsége, 55% boldognak vallotta magát, ebből 13% saját bevallása szerint nagyon boldog. Magas - 30% - azonban azoknak az aránya is, akik úgy nyilatkoztak, hogy nem boldogok, de boldogtalannak sem lehet nevezni őket. Az “inkább boldogtalan” válaszra 13% kattintott, míg 2% nagyon rosszul érzi magát.

És még?


A kutatásban arra is rákérdeztek, min javítanának, hogy boldogabbak legyenek: 35% a párkapcsolatán változtatna. Az egészség (29%) a második helyre szorult, a munkát 19%, a pénzügyi kérdéseket pedig mindössze 13% jelölte meg.


A párkapcsolat minőségét firtató kérdés megmutatta, hogy ezen a területen valóban van mit fejleszteni. Bár 35% azt válaszolta, hogy szeretetteljes, jól működő kapcsolatban él, sokan (27%) változónak minősítették a magánéletüket, 17% pedig egyenesen feszültnek írja le a kapcsolatát a párjával. A válaszadók ötöde (21%) azért nem tudott válaszolni, mert jelenleg nem él párkapcsolatban.

A többségnek amire kell, arra jut pénz

A családja anyagi helyzetét a megkérdezettek 63%-a nevezte jónak, úgy érzik, hogy a mindennapi élethez szükséges dolgokat be tudják szerezni, azonban a nagyobb kiadásokat már meg kell gondolniuk. A válaszadók egy jelentős része, 27% szűkösen, éppenhogy kijön a jövedelméből. A két végletet az a 8% képezi, akik elmondásuk szerint nagyon jól élnek és bármit meg tudnak venni, míg 1% nehéz körülmények között küzd a mindennapokkal.

A házimunkában elkél a segítség


Ha segítségre van szüksége - legyen szó házimunkáról, vagy gyermekfelügyeletről - akkor a megkérdezettek 57%-a párjára számíthat.

A NAGYSZÜLŐK A MÁSODIKOK A SORBAN 35%-KAL, MAJD JÖNNEK A NAGYOBB GYEREKEK (19%), A BARÁTOK (13%) ÉS AZ EGYÉB ROKONOK (10%).

Elég sokan, 20% azonban úgy nyilatkozott, hogy nincs senki, akire számíthatna. Bejárónőre, babysitterre a válaszadók picivel több mint 4%-a támaszkodik.


Életmód