A következő pár sorban most a kutyaollók változatairól és minőségi besorolásukról olvashatsz bővebben. 

Kutyakozmetikai eszközök gyorstalpaló

Amikor új jövevény érkezik a házhoz, általában már minden otthon várja őt; a kutyaól, a kutyatál, a nyakörv és persze a játékok is. Azonban a kutyakozmetikai eszközök valahogy mindig kimaradnak ebből a kis listából. Pedig rendkívül fontos, hogy rendszeres egészségügyi nyírást bonyolítsunk le, amitől majd kis kedvencünk is sokkal jobban érzi magát. 

Akár profi kutyakozmetikáról van szó, akár az otthonunk legfontosabb kellékeiről, lényeges, hogy csak minőségi eszközökkel dolgozzunk! A kutyusok számára ez sokkal szebb eredményt biztosít, ráadásul elkerülhetjük a baleseteket is! A felelősségteljes kutyakozmetika jegyében most megismerkedhetsz a legfontosabb eszközökkel! 

Milyen kutyaollók kaphatóak?

Kezdjük mindjárt a trapper, avagy a ritkítóollóval! Ezek egy- vagy kétoldalas fogazattal rendelkeznek, s küllemük leginkább a fodrászatok kellékeire emlékeztetnek. Általában a már megtrimmelt, megnyírt szőrzet tetején futnak át segítségével, hogy szebb legyen végeredmény.

Aztán a szőrvágó ollóval a vágás tevékenysége végezhető. Ezek lehetnek egyenes vagy hajlított végűek egyaránt. A legelterjedtebb méret a 17-17-es, de a nagyobb testű kutyák szőrzetéhez sokszor nagyobb darabra is szükség lehet. 

Végül az ollós vagy guillotines karomvágó olló is több méretben kapható, de nem szabad megfeledkezni a mancsnyíróról vagy chunker nevezetű kellékről sem. 

A háziállatok ápolásáért a gazdik a felelősek, így fontos beszereznünk, de legalább felismernünk a minőségi eszközöket! Szerencsére a Kések Ollók Webáruház kutyakozmetikai eszközei között nincs olyan állatápolási kellék, amelyet ne találnál meg!

Kutyakozmetika kezdőknek

A kezdők számára most jöhet néhány instrukció! 

A kutyakozmetikában az első lépés a bunda tisztítása, aztán kifésüljük és kikeféljük azt. Ezután megtörténhet a felesleges szőr eltávolítása, de a karomvágás és a fülek kipucolása sem elhanyagolható. A részfolyamatokról érdemes külön-külön is többet megtudni!

Mielőtt nekilátnánk, győződjünk meg róla, hogy csak jó minőségű termékekkel dolgozunk! A minőségi termékek általában ergonomikus, csúszásmentes szerkezetűek! A borotvaéles, simára köszörült és polírozott vágóél is fontos, illetve a csavarozott szorítórendszer sem utolsó. A puha ütköző vagy a levehető ujjtámasz is árulkodó jel lehet. Sok esetben olyan speciális darabokkal is találkozhatunk, mint amilyen például a Japán acélolló.


Állatvilág