Reggelente még jellemzően hideg van, ezért az ember úgy érzi jól magát, ha magára kap egy kabátot, dzsekit. Csakhogy később kisüt a nap, feljebb kúszik a hőmérő higanyszála, aminek következtében a kabát lekerül. Igen ám, de a nap hátralévő részében kénytelenek vagyunk cipelni, útban van, akadályoz. Ahhoz pedig túl nagy, hogy beleférjen a táskába. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a tavasz a szeszélyes időjárásról híres, tehát simán fordulhat bármikor a helyzet, és lehet hirtelen hűvösebb, vagy épp melegebb, esetleg elkaphat egy eső.

A megoldás: a mellény!

A mellény egy kiváló átmenetet képez a pulcsi és a kabát között. Nem túl meleg, de a hűvös vacogós reggelekre elég. Arról nem is beszélve, hogy kiválóan fel tudja dobni az aktuális outfitedet, ha jól választod ki, és passzol a többi ruhádhoz. A kínálat gyakorlatilag végtelen, érdemes szemezgetni például itt: https://www.bolf.hu/hun_m_Ferfi-ruhazat_Ferfi-mellenyek-8456.html.

Reggel, mikor még dideregve indulsz útnak, egy mellény pont elég ahhoz, hogy ne fázz. A legtöbb a szelet is kiválóan feltartóztatja, így nem kell a hajnali deres-jeges fuvallatoktól sem tartanod. Ugyanakkor később, amikor kisüt a nap, és melegszik a levegő, nem lesz túl sok. Itt válik hasznossá a mellény azon remek tulajdonsága, hogy ujjatlan – ezáltal pont annyival melegít kevésbé, hogy még nem válik elviselhetetlenné a melegben sem.

Milyen mellényt válasszak?

A választás során esztétikai és praktikussági szempontokat egyaránt érdemes figyelembe venned. Fontos, hogy a mellényedben jól érezd magad, passzoljon hozzád. Vannak olyan mellények, amiknél az esztétikum az elsődleges szempont, így például egy farmer mellény esetében, ami inkább csak arra való, hogy feldobjon egy alapesetben nem túl izgalmas szettet.

A steppelt, úgynevezett „pufi” mellények azonban már a praktikumot tekintve is említésre méltók, mert ezek azok, amiket valóban hatékonyan lehet bevetni az időjárással szemben: melegítenek, szélállók, sőt, a nedvességtől is óvnak. Ha kapucnis verzió mellett döntesz, még egy hirtelen jött eső esetében is megmenthet a teljes bőrig ázástól. Mindenféle színben kaphatók, így könnyen igazíthatók az aktuális öltözékhez.

Meg kell azonban említeni, hogy a mellény általában inkább sportos, utcai viseletnek alkalmas, elegánsabb összeállításokhoz nem igazán illik (hacsak nem egy öltönyhöz tartozó, alkalmi mellényről beszélünk). Ezt is vedd figyelembe, amikor eldöntöd, hogy megfelelő lesz-e aznap egy mellény.

Ha eddig nem nagyon szerepelt mellény a ruhatáradban, itt az ideje, hogy pótold ezt a hiányosságot! Közelednek a tavaszi napok, meglátod, hogy mennyire megkönnyíti az életedet, ha gondoskodsz az ideális átmeneti ruhadarabokról – a mellény pedig kétségtelenül a legjobb ezek között.


Ruházat