A videó hirdetés szerepe az online marketingben

Az internetet böngésző emberek nagy többsége szívesebben néz meg egy videót, minthogy elolvasson egy cikket, és ez a fiatalabb generációk esetén fokozottan igaz. Statisztikák szerint a teljes online forgalom egyharmad részét videónézésre fordítják a felhasználók, és nem csak nézik, hanem meg is osztják az érdekes vagy hasznos tartalmakat. Ennek köszönhetően a közösségi média platformok nélkülözhetetlenné váltak a marketingstratégiában.

Íme öt különféle marketingcél, amelyeknél a videós tartalom hasznos lehet: 

1.     Szárnypróbálgatás

Az olyan vállalkozások számára, amelyek még nem próbálták ki a videós hirdetést, lehet az elsődleges cél e hirdetési forma kipróbálása anélkül, hogy túlságosan belemerülnének vagy sok pénzt rááldoznának. A tapasztalatok alapján azután el lehet dönteni, hogyan tovább. 

2.              Márkaépítés

A videóhirdetés kiváló eszköz arra, hogy szélesebb körben növelje márkájának ismertségét. A videós tartalmaknál ugyanúgy ki lehet választani a megfelelő célcsoportokat, mint bármely más online hirdetésnél, részletes demográfiai vagy érdeklődési körre fókuszáló paraméterekkel határozhatja meg a megcélozni kívánt csoportokat.

3.              Konverzió növelése

Videós tartalommal sok olyan embert el lehet érni, akik a szöveges tartalmakat csak átgörgetik, ezáltal növelni lehet a látogatottságot és értékes tartalom esetén a látogatók vásárlókká való konvertálását is. 

4.              Versenytársak megelőzése

Ha versenytársai még nem alkalmazzák a videós hirdetéseket, lépéselőnyre tehet szert, ha kihasználja e hirdetési forma lehetőségeit. A másik lehetőség, hogy a konkurens vállalkozások weboldalát felkereső felhasználóknak jeleníti meg a videós tartalmat és átcsábítja magához őket. 

5.              Teljesítménymérés

Visszacsatolás nélkül egyetlen marketingkampány sem lehet sikeres. Míg korábban a videóhirdetések esetén nagyon kevés adat állt rendelkezésre (például hányan nézték meg a videót), ma már az egyéb hirdetésekhez hasonlóan követni lehet a látogatók aktivitását is. 

Ha szeretne videókat beilleszteni marketingstratégiájába, kérjen segítséget a Toptarget Online Marketing Ügynökség szakértőitől!

Összegzés

Bármi is legyen a marketingcél, először a célt kell pontosan meghatározni, majd a célnak megfelelő videós tartalmakat el kell készíteni és a célközönségnek megfelelő platformokon hirdetni.