Milyen szempontok szerint válasszunk?

Gyerekcipő vásárlásakor számos fontos szempont van, amit mindenképp figyelembe kell venni ahhoz, hogy a megfelelő méretet és kivitelt válasszuk. Nem mindegy, hogy a cipő mennyire bírja a vizet, azaz milyen víztaszító réteggel rendelkezik. Ez különösen fontos a gyerekcipők esetben, mert valljuk be, ők egyáltalán nem fogják kímélni, esőben, sárban hordani fogják, a tócsákról nem is beszélve.

Egy jó gyerekcipő strapabíró és nem mellesleg jól van rögzítve, hogy véletlenül se menjen tönkre a legnagyobb használatban sem. Tehát a vízlepergető hatásának hála száraz marad a gyermek zoknija is, ami kulcsfontosságú hosszú távon és egészségügyi szempontból.

A másik fontos szempont az, hogy meleg is legyen a lábbeli, így a legjobb, ha olyat választunk, ami már magában bélelt. Ehhez így nem feltétlenül szükséges a vastag zokni vagy éppen két zokni, hiszen a belső felülete textilbéléssel borított. Ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy elkerülhető legyen a felfázás. 

A gyerekeknek készült bokacipők és bakancsok jelentős része fűzős, de akadnak köztük szép számmal tépőzáras vagy épp cipzáras darabok is. Ezek nagyban megkönnyítik a fel- és levételt, ami a kapkodó, mindent azonnal akaró gyermekek esetében igencsak jó pont.

A méret a lényeg

A gyerekek lába roppant gyorsan nő, így könnyen lehet, hogy ami ősz elején jó a lábukra, az ősz végén, tél elején már szorít egy kicsit. Éppen ezért minden nap figyelemmel kell kísérni a lábbelik állapotát, vagy megvárni, hogy a gyermek jelezze az esetleges problémát. A legjobban úgy tudjuk meghatározni, hogy mekkora a tökéletes méret, ha körberajzoljuk pontosan a gyermek lábát, majd lemérjük a talpának a méretét. Ilyenkor centiméterben kapunk egy végereményt, amit egy megbízható táblázat segítségével könnyedén átválthatunk cipőméretre. Így akár neten vásárolunk, akár a gyermek jelenléte nélkül, nagyon kicsi az esélyünk, hogy mellélőjük, hiszen pontos adatokkal rendelkezünk. 

Sőt, ha igazán jó minőségben gondolkodna, akkor mindenképp érdemes körülnézni a Komfortcipő oldalán, ahol csupa minőségi cipő található, mint például a Rieker, Birkenstock, Remonte márkák, hogy csak a legnépszerűbbeket említsük. Gyerekcipő vonatkozásában pedig a Skechers lábbelik azok, amik utánozhatatlan kényelmű bakancsokat és bokacipőket kínálnak. Ha nem hiszi, próbálja ki, hogy mennyire légies és kényelmes!


Gyermek Ruházat