Mire jó egy babatámasztó párna?

Az újszülöttek nagyon érzékenyek még mindenre. A fényekre, a hangokra, szagokra, érzékelésüknél pedig csupán saját aprócska testük érzékenyebb. Minden testrészük közül pedig nem másra, mint a fejecskéjükre kell leginkább figyelni. Ez ugyanis még nagyon puha, gyakorlatilag bármi árthat neki. A babatámasztó párnák a biztonsági párnák egyike. Ezek azok a kiegészítők, amelyek a kicsi buksiját és testét hivatottak megvédeni bárhol, bármitől!

Milyen babatámasztó párnák léteznek?

A praktikus babatámasztó párnának három különböző fajtája létezik. A babatámaszok, a háromoldalú támaszok és a stabilizáló párnák. Ezeknek mind ugyanaz a feladatuk, ám más-más módon képesek betölteni a funkciójukat. A háromoldalú támaszt az ágyikóban lehet használni, ez egy olyan merev támaszték, amely egy stabil helyzetben képes megtartani a kicsit, meggátolva, hogy elgördüljön egy olyan pozitúrába, amely veszélyes vagy kényelmetlen lehet számára. A stabilizáló párna és a babatámasz szinte ugyanolyan, annyi csupán a különbség, hogy az előbbi képes teljesen körülölelni a kisbabát. Ezt a két párnát lehet használni a kicsi ágyikójában, de akár a hordozóban és a babakocsiban, sőt az autósülésben is!

A biztonsági párnák nem véletlenül viselik ezt a nevet. Kialakításuknak köszönhetően úgy tartják stabil pozícióban a kicsi fejét és/vagy testét, hogy nem csupán védik, de sokkal kényelmesebbé is teszik a környezetét.

Ha a babakocsiba is tervezel tenni egy támaszt, mi azt ajánljuk, hogy tedd igazán harmónikussá az egész ágyikót! Ezt úgy teheted meg, hogy a babatámasztó párnát és a babakocsi többi kiegészítőjét hasonló mintában vagy azonos színben választod ki. A babakocsiban szükséged lesz takaróra, babakocsibetétre, biztonságiöv-védőre, illetve a télre készülve bundazsákra és kézmelegítőre is! Válogatás közben mindenképp figyelj arra is oda, hogy a kiegészítők megfeleljenek az európai és az amerikai szabványoknak. Ha például az adott kiegészítők rendelkeznek OEKO-TEX tanúsítvánnyal, biztos lehetsz benne, hogy gyermekednek nem okoz majd bőrirritációt az adott kiegészítő!

Mikortól van szükség babatámasztó párnára?

Nos, biztonsági párnára, főleg babatámasztó párnákra már a kórházból hazafelé is szükség van. Egy buckásabb útvonal egyáltalán nem tesz jót a kicsi testének. Ha szeretnéd már hazafelé is megvédeni a kellemetlen rázkódás okozta kényelmetlenségektől, mindenképp tedd el a kórházi csomagodba! 


Gyermek