Az átlagnál alacsonyabb összegű nyugdíjban részesülő nyugdíjasok kiemelt támogatására tett javaslatot Korózs Lajos, az MSZP szociálpolitikusa, aki szerint novemberben 8-10 százalékos nyugdíj-kiegészítésre lesz szükség.

 


Az ellenzéki párt országgyűlési határozati javaslatot nyújt be, amelyben kezdeményezik, hogy a 13. havi ellátást és a nyugdíjprémiumot azonos összegben kapják az érintettek a rendelkezésre álló keretből - Korózs Lajos, a párt korábbi országgyűlési képviselője az MTI beszámolója szerint.

Javasolta, hogy az átlagnyugdíjban vagy annál kisebb nyugdíjban részesülő nyugdíjasok a fűtési szezonban speciális rezsitámogatásra szóló utalványban részesüljenek, amelynek értéke legalább a havi tízezer forintot érje el.


A 2023. január 1. nyugdíjemelést az augusztusi, egyéves inflációnak megfelelő rátával emeljék, azaz ne a költségvetési törvényben elfogadott 5,2 százalékos, hanem 15,6 százalékos nyugdíjemelés legyen - mondta a politikus.

Korózs Lajos a novemberi kiegészítő nyugdíjemelésről azt mondta, a nyugdíjasok - annak ellenére, hogy évközben volt egy kiigazítás - valójában hiteleztek a kormánynak.

A novemberi emelésnél az első nyolc hónap tényadatait és a várható infláció alakulását vegyék figyelembe.

Ez azt jelenti, hogy novemberben 8-10 százalékos emelés kell, hogy legyen.

 A nyugdíjasinfláció ugyanis csaknem 16 százalékos - tette hozzá az ellenzéki politikus.

 

Forrás: Napi.hu


Pénzügy