Az ágykeret

Elsőre meglepő lehet, de annak ellenére, hogy jellemzően az ágykeretre helyezzük a legnagyobb hangsúlyt, egészségünk szempontjából ennek van a legkisebb jelentősége. Ezt látjuk, így a megfelelő hálószoba designhoz persze kelleni fog egy jól kinéző keret. 

A megfelelő darab kiválasztásához több szempontot is fontos figyelembe vennünk:

- Jellemzően hányan alszunk az ágyban?

- Mennyire forgolódunk álmunkban?

Ha jellemző ránk, hogy gyakran forgolódunk, masszívabb ágy dukál, amely hosszú évekig kellő alapot biztosít.

Az ágyrács

Az ágyrácsok funkciója a matracunk és ezáltal testünk megfelelő tartásának biztosítása. Ne ijedjünk meg, közvetlenül nem fogunk érintkezni az ágyráccsal. Fontos, hogy a rács mérete az ágykerethez és a tervezett matrachoz is igazodjon. Ha még nem tudjuk, melyik a számunkra leginkább megfelelő termék, érdemes az állítható változatok egyikét beszerezni, így könnyedén szabályozhatjuk a keménységet, vagy szükség esetén állíthatjuk puhábbra a tartást. 

A matrac

Az ágy lelke a matracunk lesz, amelynél kiemelt szempont, hogy kellő tartást biztosítson a testünknek. Ha inkább oldalt fekve szeretünk aludni, akkor a puhább vagy legfeljebb félkemény változat a javasolt, míg a hason és háton való fekvéshez a keményebb lesz az igazi. Ha gerincbántalmaktól szenvedünk, akkor mindenképpen kérjük ki egy szakorvos véleményét is a vásárlás előtt.

Kiegészítők

Az ágy párnákkal, illetve a teljes fekvőhelyet beborító ágytakarók segítségével válhat teljessé, melyek nem csupán a hangulatot dobják fel, de a porosodástól is megóvják ágyunkat.

a fotó forrása: Photographee.eu / Shutterstock.com


Otthon