Az alapok

Indítsd a napot egy hamisítatlan retró reggelivel! Hogy mi kerüljön az asztalra? Természetesen nosztalgia kifli, párizsi, vaj, paprika, de ha ezek mégsem nyerik el a tetszésedet, akkor választhatod a jó öreg bundás kenyeret vagy fokhagymás-vajas pirítóst is. Amikor pedig jól laktál, az egészet öblítsd le egy bögre finom, édes cikóriakávéval! Ettől máris úgy érzed, mintha visszarepültél volna legalább 30 évet az időben, igaz?

Reggeli közben és után viszont tilos az okostelefont nyomkodni, hiszen a te fiatalkorodban ez még nem volt! Ha a hírekre vagy kíváncsi, látogass el a legközelebbi újságoshoz, és szerezz be egy napilapot. Fusd át az elmúlt 24 óra legfontosabb eseményeit, a végén pedig levezetőként kitöltheted a keresztrejtvényt. 

Nosztalgikus dallamok

Kevés dolog képes jobban befolyásolni az ember hangulatát, mint a zene. Ezért egy ilyen napból nem maradhatnak ki a legszebb örökzöld dalok sem! A legjobb, ha van egy működő magnód és néhány régi kazettád, de ha nincs, az sem gond! Hisz ott van a Retro Rádió, ahol kizárólag a 60’-as, 70’-es és 80’-as évek legnagyobb slágerei csendülnek fel. Nincs már hagyományos rádiókészüléked? Ez nem akadály, az Online Rádió weboldalán ugyanis bármikor bekapcsolódhatsz az adásba!

Tekerd fel a hangerőt, és táncolj, énekelj felszabadultan Michael Jackson, Elton John vagy Elvis Presley dalaira, vagy idézd fel kedvenc fiatalkori emlékeidet az EDDA, Omega, Bikini, Neoton, esetleg bármelyik népszerű zenekar koncertjeiről, amin valaha részt vettél. 

A rádió műsorsávjában természetesen kívánságműsor is helyet kapott, ezért ha akad olyan zene, amit szívesen meghallgatnál, de eddig még nem játszották le, akkor csak kapd fel a telefont, és kérd élő adásban a műsorvezetőtől. A retro életérzést pedig csak fokozza, ha a rádió hallgatása közben leporolsz pár régi fényképalbumot, és nem csak a füleddel, hanem a szemeddel is elrévedsz a múltban. 

Mozimaraton

Egy ilyen nosztalgikus napból természetesen nem maradhatnak ki a korszak filmklasszikusai sem! Ideje újranézni az akkori kasszasikereket, ám ezúttal otthonod kényelméből. Ha igazán korhű akarsz lenni, akkor a film előtt nézz meg egy rövid híradót is, hiszen régen a mozikban sem volt ez másképp. 

Merülj el újra fiatalkorod legizgalmasabb alkotásaiban, és próbálj meg úgy tenni, mintha akkor látnád először. Akció, romantika, sci-fi, horror, vígjáték - a paletta roppant széles!


Kultúra