Szembesülhetünk olyan akadályokkal, hogy nincs szabad időpontunk, amikor elmehetnénk az ügyvédi irodába, vagy más problémákkal szembesülünk, amikor ügyeinket intéznénk. Az eredmény mindegyik esetben ugyanaz: el kellene menni az ügyvédhez, de nem tudunk. Mit tehetünk ilyen esetben?

Modern igények, modern válaszok

Ha éppen a fentiekhez hasonló helyzetbe kerültél, akkor örülni fogsz annak a hírnek, hogy akad olyan ügyvédi iroda, amely felismerte azt az igényt, hogy jogi ügyintézést ne csak személyesen, hanem távolról, online is meg tudjunk valósulni. 

Erre az igényre született meg válaszul az eKRS, az elektronikus jogi ügyintézés platformja, ahol többféle ügyintézésre is lehetőségünk nyílik.

Milyen ügyek intézésére nyílik lehetőségünk?

Az eKRS felületén keresztül 9 különböző ügycsoportban járhatunk el, s mindössze néhány kattintással, mindenféle személyes találkozó és utazgatás nélkül gyakorlatilag akár otthon ülve vagy az irodából is elintézhetjük az egészet.

Az ügycsoportok között megtaláljuk a cégügyeket, a cégoptimalizáló csomagokat, a cégmentéssel kapcsolatos ügymeneteket, az ingatlanügyekkel kapcsolatos szerződéseket, továbbá az adatvédelem, a home office, a követeléskezelés témaköreivel is lehetőség nyílik az eKRS rendszerén keresztül foglalkozni. Ezenfelül munkaügyekről, sőt, még magánszemélyi önrendelkezésekről is tájékozódhatunk a felületen keresztül. 

Hogyan működik az eKRS felületén keresztül az elektronikus jogi ügyintézés?

A sztenderdizált, azaz külön egyéni tanácsadást nem igénylő ügyek esetében nagyszerű lehetőség, hogy minél gyorsabban, minél egyszerűbben, valamint személyes konzultáció és az ezzel járó egyeztetések igénybevétele nélkül, online formában bonyolíthatjuk le a teljes folyamatot. Az eKRS rendszere pedig pontosan ezt kínálja nekünk.

A folyamat maximális mértékben automatizált, így tényleg minden azonnal meg tud valósulni. Értelemszerűen maguk az ügytípusok határozzák meg, hogy ez egy komplett jogi folyamatot vagy okiratkészítést, esetleg dokumentumok letöltését, vagy ezek közül egyszerre többet is jelenteni fog. Ha ellenjegyzésre is szükség van, akkor az Skype-on keresztül történhet, de ha ahhoz ragaszkodnak, akkor akár személyes találkozásra is lehetőség van.

Fontos információ, hogy egyrészt az ügyfélnek kötelezettségei jelentkeznek mind az adatok feltöltése, mind pedig a folyamat kifizetése szempontjából, akkor, ha elindít egy ügyintézési folyamatot. Az sem lényegtelen, hogy hiába nem történik találkozás, az így elkészült dokumentumok teljes értékűek, szükség esetén behajthatóak.

Az eKRS jogi platform kiváló lehetőség arra, hogy valóban rugalmasan intézzük azokat a jogi ügyeinket, amelyeket szeretnénk.


Jog