Az az érdekessége ennek a fehérjének, hogy szervezetünk csak 20 éves korunkig termeli, utána csökken ez a mennyiség, majd teljesen leáll. Ebből következik, hogy fiatal felnőtt korszakában érdemes lenne mindenkinek pótolnia a kollagént, hogy minél tovább megőrizze testének fiatalságát.

A HerbaStar csapata összegyűjtött neked 5 olyan területet, ahol látványos eredményeket érhetsz el a hidrolizált kollagén fogyasztásával.

1. Feszesíti a bőrt

Többnyire a nőknél fontos szempont, hogy a természetes öregedési folyamatok minél később látszódjanak. 

A bőr legfontosabb a alkotóeleme a kollagén. Ahogy a szervezet csökkenti, majd leállítja a kollagén termelését, a bőr fokozatosan elveszti hidratáltságát. Emiatt az száraz lesz, és gyorsabban alakulnak ki a ráncok. 

A hidratáltságon folyadékpótlással, valamint minőségi hatóanyagot tartalmazó krémekkel tudsz segíteni, de a kollagént önmagában a folyadékpótlás nem helyettesíti.

2. Az ízületek karbantartója

A kollagén megtalálható a porcokban és a csontokban is. 

A mozgásszegény életmód, genetikai hajlam vagy az életkor előrehaladása nagyban elősegíti a porckopást. Mivel a porcnak gumiszerű az állaga, ami nem rendelkezik idegvégződéssel, hiszen feladata a csontok közötti súrlódás, ezért nem vesszük észre azonnal a kollagénhiányt. Általában akkor szembesülünk a problémával, amikor már fájdalom is jelzi azt.

3. A csontritkulás megelőzője

Ez a kocsonyás anyag, amit a test ragasztójának is neveznek, testünkben mindent mindennel összeköt. 

A csontok szerkezeti felépítését alapvetően a kollagén adja, és ahogy a szervezet leáll a kollagén termelésével a csontsűrűség elkezd csökkenni.

Emiatt könnyebben szenvedünk el csonttörést.

A kor előrehaladtával nő a csontritkulás esélye is, ami főként a változókor körüli nőket érinti.

Mindkét problémát megelőzhetjük a 100%-ban természetes hidrolizált kollagén fogyasztásával, amit a HerbaStar oldaláról meg tudsz rendelni.

4. Duzzad az izom

Bizonyára hallottad már, hogy az aktívan sportolók, vagy akik az izmaik növeléséért edzenek, igyekeznek minél több fehérjeforrást az étrendjükbe beilleszteni.

Azok, akik valóban nem akarják a véletlenre bízni, étrendjüket kollagén fogyasztásával is megtámogatják. Ezzel ugyanis elősegítik egy olyan kémiai vegyület létrejöttét, ami több izomenergiát eredményez, valamint jobb hatékonyságot az edzés alkalmával.

5. Jó alvás

Amikor alszunk, a szervezet éppen az anyagcsere-folyamatok döntő többségét végzi. Az alvás különböző szakaszaiban a test kollagén- és tápanyagtartalmát átalakítja olyan anyagokra, amelyekre éppen szüksége van a regenerálódáshoz.


Egészség Sport Gasztro