Hogyan jelenik meg egy szivattyú esetében a felhasználóbarát kialakítás?

A szivattyúk fel vannak szerelve egy 20 méteres elektormos kábellel, illetve szivattyúindító dobozt sem igényelnek. A Pedrollo 4Blockm csőbúvár szivattyúkat gyakorlatilag használatra kész állapotban forgalmazzák, mindösszesen annyira van szükség, hogy közvetlenül rákössék valamilyen áramforrásra vagy vezérlőre. Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy a Pedrollo 4Blockm csőbúvár szivattyúkban nincs védelem szárazon futás ellen, ezért azt célszerű külön kialakítani.

A Pedrollo 4Blockm csőbúvár szivattyúk paraméterei

A készülékek kialakításánál nem csak a használhatóságra vonatkozó igényeket vették figyelembe, hanem az olyan egyéb vásárlói elvárásokat is, mint a környezetvédelem. Ennek köszönhetően ezek a termékek megfelelnek a korai környezetvédelemmel kapcsolatos igényeknek és energiatakarékosan működnek.

A készülékekben található egy integrált visszacsapó szelep, ami szintén nem elhanyagolható szempont. Bátran ki lehet jelenteni, hogy jól tűri a kevésbé tiszta vizeket is, ugyanis a magas koptatóanyagtűrő képessége van (200 g/m3). A készülékeken találhatóak úszó-lebegő járókerekek is.

A motor terhelhetősége viszonylag magas, akár 24 órán keresztül is lehet működtetni. A fentiekből már bizonyára sokak számára nyilvánvaló, hogy egy minőségi termékről van szó. A termék által képviselt minőséggel a gyártó is tisztában van, nem véletlen, hogy bizonyos termékek esetében a garanciális időtartam akár három év is lehet. A termék nem éppen a legalacsonyabb árfekvésű kategóriába tartozik, de ilyen minőség mellett ez nem is meglepő. Az ár-érték arány optimálisan van kialakítva.

Amennyiben szivattyúvásárláson gondolkozol, akkor mindenképpen érdemes szétnézned a Szivattyúvilág termékei között.

Használhatóság

Ahogy már a magas koptatóanyag-tűrésből ki lehetett következtetni, a Pedrollo 4Blockm csőbúvár szivattyúk ideálisak lehetnek szennyezett vizekhez is, de természetesen nagy tisztaságú vizeknél is alkalmazhatóak.

A vízhozam azonban már egy másik kérdés. Ezek a termékek nem igazán ideálisak alacsony vízhozamú (20-30 liter/perc) kutakhoz, azonban magas vízhozamhoz tökéletes választás lehet. Azonban ha a választás jelleggörbe alapján történik, akkor megfelelőnek bizonyulhatnak ezek a szivattyúk is.

A megfelelő használat ebben az esetben is fontos, rendeltetésszerű használat esetében akár 10 év is lehet a várható élettartam. A hosszú ideig történő használat esélyét növeli, ha bővizű fúrt kúthoz, áramlásvezérlővel vagy nyomáskapcsolóval és szárazonfutás-védelemmel ellátott rendszerekhez telepítik.


Munka