A mezoterápia előnyei a hajkozmetikumokhoz és a vitaminokhoz képest

Mezoterápiás hajkezelés során nem pusztán samponos kúráról vagy egy vitaminkomplex használatáról van szó. Hanem arról, hogy célzottan az érintett bőrfelületet kezelik. A hatóanyag így közvetlenül a problémás területen fejti ki hatását, jóval nagyobb hatásfokkal, mintha külsőleg vagy belsőleg más kezelési módot választanál.

A fejbőr felülete nagyon ellenálló és ez az oka annak, hogy külső masszírozással vagy szérumok és samponok használatával nem tudod megfelelően bejuttatni a hatóanyagokat. Érdemes szó szerint a probléma gyökeréig leásni és a hajhagymáknál, a fejbőr alsóbb rétegeiben kezelni azt. Sampont nem hagyunk hosszú ideig a fejbőr felületén, hiszen idővel leöblítjük azt. A szájon át szedhető tablettákkal pedig nem tudunk célzottan, kizárólag a fejbőrbe tápanyagot juttatni. Így kis százalékban kerülnek testünk azon területére, ahova szerettük volna ezt bejuttatni.

A mezoterápia teljes mértékben célzott eljárás

Ez az egyik legjobb módja, hogyha hatásos kezelést szeretnél végeztetni. Nem jár fájdalommal, teljesen biztonságos, arról nem is beszélve, hogy egy gyors kezelésről van szó. Érdemes kúraszerűen igénybe venni a lehetőséget, attól függően, hogy mit javasol a szakember 5-12 alkalmas kúrasorozattal kell számolnod.

A kezelés megkezdése előtt fel kell mérni a haj és a fejbőr állapotát. Csak így lehet megállapítani, hogy milyen jellegű és hány alkalmas kezelésre van szükséged. A beavatkozás megkezdése előtt érzéstelenítik a fejbőr érintett területét. Ezt követően pedig egy fecskendőpisztollyal felviszik a hatóanyagot. Egy speciális tartalmú készítményt juttatnak az érintett területre.

A kezelést követően is átmasszírozzák a bőrödet, ez segít abban a hatóanyagoknak, hogy egyenletes eloszlást mutasson. Az Art 'N Hair-nél 25-35 percig tart egy ilyen kezelés. Mindig kérd ki szakemberek tanácsát azzal kapcsolatban, hogy milyen tevékenység végezhető közvetlenül a beavatkozás elvégzése után.

Akiknek érdemes igénybe venni a mezoterápiás kezelést

Ez az eljárás mindenkinek segítséget nyújt, akinek elgyengült és nagy igénybevételnek van kitéve a haja. Legyen szó akár mentális, akár fizikai kimerültségről vagy tápanyaghiányról, hajad nem fogja megköszönni. De a rossz hajápolási szokások is ahhoz vezetnek egy idő után, hogy elveszíti valódi erejét és fényét.

Annak érdekében, hogy megelőzd a nagyobb problémákat, érdemes időről időre felkeresni egy szakembert, aki megvizsgálja, hogy milyen állapotban van a hajad. Ő segít majd abban, hogy egy mezoterápia vagy más kezelési módszer segítségével visszaadja annak eredeti szépségét.


Életmód