Hozzájárul a szervezetünk megfelelő működéséhez, éppen ezért nélkülözhetetlen, hogy a megfelelő mennyiségben és minőségben legyen jelen a testünkben. Különösen azoknak kell odafigyelni erre, akik nem fogyasztanak húsételeket, azok ugyanis a legnagyobb fehérjeforrásoknak számítanak. 

Ha úgy érzed, hogy neked sem ártana kiegészíteni az étrendedet kiváló minőségű fehérjével, akkor a Sunpure Magyarország termékei között megtalálod, amit keresel. Ha pedig kíváncsi vagy, hogy melyek azok a növények, amik kiváló fehérjeforrások lehetnek, akkor tarts velünk, most ugyanis erről lesz szó!

Kendermag

A kendermag egy igazi szupertáplálék, és ezt már elődeink is tudták, ugyanis a termesztése jóformán egyidős az emberiséggel. Rengeteg vitamint tartalmaz, többek között E-, B1-, B2-, B3-, és B6-vitamin is található benne, ugyanúgy, ahogy kalcium, vas, foszfor, magnézium, kálium, cink, mangán, valamint réz.

Emellett pedig nagyon magas a fehérjetartalma, nem hiába került a listánk élére. A benne lévő fehérje gyorsan felszívódik, és könnyen emészthető, ami miatt remek alternatívát jelent az állati eredetű fehérjék kiváltására.

Chia mag

A kendermaghoz hasonlóan a chia mag sem egy újonnan felfedezett táplálék, elvégre már régóta ismerjük. Más néven aztékzsályaként is emlegetik, eredetileg ugyanis Amerikából származik.

Nagyon magas a rosttartalma, emellett pedig olyan ásványi anyagokban is rendkívül gazdag, mint amilyen például a magnézium, valamint a foszfor. Tele van Omega-3 zsírsavakkal, és a fehérjetartalma is figyelemre méltó, ami miatt érdemes hozzákeverni például a müzlinkhez vagy a salátánkhoz, de beleszórhatjuk a turmixunkba, smoothienkba is. 

Quinoa

Akárcsak a chia mag, a quinoa is Amerikából származik, és már az 1950-es években felfedezték, hogy rengeteg értékes összetevője van. Az egyik legfontosabb dolog, amit neked is érdemes tudnod róla, az az, hogy teljes értékű fehérjeforrás, ugyanis megtalálható benne mind a 9 aminosav, amire a szervezetünknek szüksége van, de amit nem tud előállítani. Vagyis kívülről kell bevinnünk belőlük a megfelelő mennyiséget. 

Emellett nagyon magas a rosttartalma is, és vitaminokban, valamint ásványi anyagokban sincs hiány benne. Többek között B-, C-, illetve E-vitamint, magnéziumot, kalciumot, káliumot, vasat és cinket is tartalmaz.

Láthatod, hogy számos növényi fehérjeforrás áll rendelkezésedre, ha nem fogyasztasz húst, illetve tejtermékeket. Ezeket mindenképp érdemes beilleszteni az étrendedbe, hiszen számos negatív következménye lehet annak, ha a szervezeted nem jut elegendő fehérjéhez. Ha pedig biztosra akarsz menni, akkor fogyassz rendszeresen jó minőségű fehérjeporokat is!


Egészség Gasztro